• Voorbeschouwing speelronde 2
 • De kop is er af en speelronde 1 leverde toch wel enigzins verrassende uitslagen op. Maar zoals eerder gezegd denk ik dat iedereen in deze poule van elkaar kan winnen. Eens kijken hoe de verliezers het gaan oppakken en of de winnaars het door kunnen zetten. De verliezers moeten ook aan de bak om aan te haken.

  ONDO won bij HKV en krijgt nu thuis in 's-Gravenzande te maken met KOAG dat won van Die Haghe. Beide teams hebben een goed schutter welke dit meteen hebben laten zien. Bij Ondo is dit Robert van Essen (10) en Koag heeft Peter Scheek (8). Ondo toonde tegen HKV veerkracht na een minder begin en Koag speelde een spelletje waar Die Haghe moeite mee had. Ben benieuwd wie er hier met de winst aan de haal gaat. PROGNOSE : Ik denk dat koag de punten mee naar huis gaat nemen omdat zij de schutter van Ondo aan banden gaat leggen.

  Ook Achilles won de 1e wedstrijd bij Refleks en ontmoet nu thuis in Den Haag RWA wat ook gewonnen heeft. Achilles kon pas in de 2e helft afstand nemen van Refleks maar liet wel zien dat het goed korfbal speelt. RWA had grote problemen met Maassluis en kon pas in de eindfase de winst veilig stellen. Beide teams behoren volgens coach Glenn de Vries tot de titelkandidaten dus het beloofd een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. PROGNOSE: Ik denk dat RWA net wat meer routine in huis heeft en dus de winst pakt.

  Maassluis krijgt Refleks op bezoek en dat zijn denk ik 2 gelijkwaardige teams die voor een spannende pot gaan zorgen. Maassluis heeft tegen RWA laten zien dat het kan knokken maar net de winst aan hen moest laten. Op het moment van schrijven heb ik nog niets van Refleks kunnen zien en ga ik uit van het verslag van Achilles. De 1e helft waren zij zeker gelijkwaardig maar moesten toezien dat de 2e helft de tegenstander te goed was. De winnar haakt aan en de verliezer moet dan verder zonder punten. PROGNOSE: Maasluis wint met nipt verschil.

  Tenslotte dan de Derby der Derby's welke in Den Haag op het programma staat. Die Haghe speelt thuis tegen HKV en dat zijn altijd spannende en leuke wedstrijden. Strijd en passie zijn hierin de sleutelwoorden. Vorig seizoen was HKV de winnaar en dat zal Die Haghe recht willen zetten. Ook hier denk ik 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn en zal de verliezer voorlopig de zeilen moeten bij zetten in de rest van de competitie. Ook langs de lijn zullen van beide teams veel supporters aanwezig zijn en dat geeft een heerlijk sfeertje. PROGNOSE: Dit zou wel eens in een gelijkspel kunnen eindigen, maar als ik door mijn geel/zwarte bril kijk wint Die Haghe.

  De weersverwachting voor zaterdag ziet er goed uit, dus geen belemmering om uw favoriet te komen steunen. Maar houdt wel de richtlijnen van Covid19 in acht en volg de aanwijzingen van eventuele corona-coordinatoren op.

  Veel plezier !!