• Voorbeschouwing speelronde 1
 • Na een periode van voorbereiding kan er dan nu eindelijk weer om de punten worden gespeeld en daar kijkt iedereen naar uit. Zoals in mijn vorige voorbeschouwing is er vooraf in de 1e klasse E niet echt een topfavoriet aan te wijzen en zal het wel eens heel spannend gaan kunnen worden.

  In Den Haag krijgt HKV Ons Eibernest te maken met ONDO en dat beloofd op papier direct een kraker te worden. De Haagse formatie heeft volgens mij niet veel verandering ondergaan en zou dus een redelijk ingespeeld team moeten zijn. In thuiswedstrijden is het een ploeg die altijd net iets meer kan geven en kan rekenen op een altijd fanatiek meelevend thuispubliek. ONDO was tot maart bezig aan een sterk seizoen en wil bewijzen dat het goed mee kan doen. Ook hier zijn naar mijn idee niet veel veranderingen en kan het voort borduren op de toen ingeslagen weg. Ook zij hebben een fanatieke aanhang en zullen de weg naar Den Haag gaan vinden om hun ploeg te steunen.
  PROGNOSE: Door het thuisvoordeel denk ik dat De Eibers er net met de winst vandoor zullen gaan.

 • RWA krijgt in Portugaal te maken met Maassluis wat ook een interessant duel kan gaan worden. Ook bij deze teams zijn er niet echt veel veranderingen en weten dus wat hun mogelijkheden zijn. Het thuisspelende RWA heeft een stabiel seizoen gedraaid en wil zich graag verbeteren maar Maassluis had een goed zaalseizoen met promotie tot gevolg en wil dit nu verder uitbouwen. Voor mij zijn dit ploegen die ik niet zo goed ken en is het afwachten hoe zij het gaan doen.
   PROGNOSE: Ik acht RWA net iets sterker door het thuisvoordeel.

  In Rijswijk treffen tussen REFLEKS en ACHILLES elkaar en een derby is altijd spannend. Refleks heeft een aantal nieuwelingen kunnen begroeten terwijl Achilles afscheid heeft genomen van een aantal spelers die naar elders zijn vertrokken en is het afwachten hoe beide teams het gaan doen. In de zaal was er promotie voor de Rijswijkers en zullen tegen Achilles willen laten zien dat dit terecht is geweest. Achilles had het in de laatste fase van de zaal wat moeilijker maar gaan er met frisse moed weer tegenaan.
  PROGNOSE: Door de ervaring denk ik dat Achilles deze wedstrijd gaat winnen.

 • Tenslotte dan het duel tussen KOAG en DIE HAGHE in Krimpen aan den IJssel. De thuisploeg zal willen laten zien dat het stabiele afgelopen seizoen een opzet is geweest naar verbetering en ik verwacht een fel startend begin van hen waar de Hagenezen zich tegen moeten wapenen. Die Haghe heeft wel een verandering ondergaan waarbij een aantal spelers vanuit de junioren zijn doorgestroomd en er 2 spelers van andere verenigingen zich voor de selectie hebben gemeld. Zal Die Haghe de ingeslagen weg van het zaalseizoen kunnen uitbouwen? We gaan het allemaal zien.
  PROGNOSE: Die Haghe zal het moeilijk kunnen krijgen maar ik verwacht toch dat de punten mee naar Den Haag zullen gaan.

 • Gelukkig mogen we dus weer lekker ballen en staan er leuke duels op ons te wachten. Ik wens iedereen veel succes maar vooral veel plezier en....houdt u zich aub aan de richtlijnen van de verenigingen. Wilt u precies weten hoe of wat, kijk dan even op hun websites.