• Die Haghe verliest dit keer van Achilles

Na een matig duel wist Die Haghe niet te brengen wat het de laatste weken heeft laten zien, juist tegen Achilles wat één van de kanshebbers op de titel is en er op gebrand was om de nederlaag tijdens de HKD recht te zetten.

Patstelling

De spanning was duidelijk voelbaar op het veld en beide teams hadden het lastig om tot scoren te komen. Pas in de 5e minuut was het Die Haghe wat de score wist te openen en dan verwacht je dat het los gaat, maar niets was minder waar. In deze 3e ontmoeting dit seizoen, 1 keer op het vel en dus de HKD, wisten beide teams precies waar de kracht van de tegenstander lag en die werden dan ook goed aan banden gelegd. Het was Die Haghe wat in de 12e minuut voor het eerst op 2 verschil kwam maar 3 minuten later was het weer gelijk. Zo bleef het dus een patstelling en was de vraag wie er het verschil zou gaan brengen. na 23 minuten leek Die Haghe dit te gaan worden toen bij de stand van 4-6 een strafworp het verschil naar 3 kon worden gebracht. Helaas werd deze gemist en aan de andere kant was het wel meteen raak en kwam Achillesw weer langszij. In de allerlaatste seconde voor het rustsignaal mocht Die Haghe toch weer door een toegekende strafworp met het verschil naar 2 brengen maar ook nu werd deze gemist en zodoende brak de rust met 6-7 aan.

Beslissend

Achilles voerde direct na rust 2 wissels door maar dit leek aanvankelijk de patstelling ook niet te doorbreken. Na 34 minuten spelen stond het nog steeds gelijk (9-9) en leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Echter kwam er nu een fase van 10 minuten waarbij Die Haghe niet wist te scoren en aan de kant van Achilles juist de ingebrachte heer het verschil bracht en mede door hem een gat werd geslagen naar 13-9. Die Haghe kwam dit niet meer te boven en nadat beide teams nog 4 keer hadden gescoord eindige deze wedstrijd in een teleurstellende 17-13 voor De Leeuwen.

Stand

Dindoa maakte zoals verwcht geen misstap tegen NOVA en staan nu aan kop met 1 punt voorsprong op Achilles en 2 punten op KVA (wint van Noviomagum) en Antilopen (gelijk tegen MIA). Mia voert het linkerrijtje aan met 1 punt voorsprong op Die Haghe en Noviomageum en NOVA wachten nog op het eerste punt.

Doelpuntenmakers: Annemiek en Victor 3, Erik en Mike 2, Jeroen en Luca 1

DIE HAGHE 2 MOET WINST AAN ACHILLES 2 LATEN

Met de geschorsten Robert en Cathal op de tribune, maar met de terugkerende Tess en Bas in de basis kon Die Haghe lang bijblijven maar moest uiteindelijk de winst aan Achilles laten.

Uitstekend

De 1e helft liet Die Haghe zien dat er steeds meer profressie komt in het spel en speelde het een uitstekende eerste helft en maaktte het de favoriet op de titel erg lastig. Tot aan de 15e minuut was de stand met om en om scores nog steeds gelijk maar toen volgde er een fase van een paar minuten waarin Achilles scherper was en het verschil naar 2 wist te brengen. Dit bleef zo tot aan het rustsignaal en met 12-10 werden de kleedkamers opgezocht.

Minder

De 2e helft waren Tess en Bas vervangen omdat zij nog geen hele wedstrijd konden spelen maar was het toch Die Haghe wat de aansluitingstreffer scoorde. Achilles parerde dit direct en was in deze fase gewoon de betere en liep uit naar 15-11. Die Haghe knokte zich net als voorgaande wedstrijd weer terug in de wedstrijd en kwam tot 15-13 maar verder lieten de zwart-witten het niet komen en scoorden 5 keer op rij en was de wedstrijd beslist. De eindstand 22-15 was m.i. terecht en kan Die Haghe tevreden naar de 1e helft terug kijken en van daaruit verder bouwen.

Stand

Dindoa 2 gaat samen met Achilles 2 aan kop met 6 punten. KVA volgt met 4, Daarachter Die Haghe 2, Antilopen 2, Noviomagum 2 en Mia 2 met 2 punten en NOVA 2 lijkt nu al gedoemd om te degraderen.

De laatste wedstrijd van dit jaar wordt meteen belangrijk want dan komt MIA 2 op bezoek. De eerste 2 wedstrijden van 2020 volgen Antilopen en Noviomagum.

Doelpuntenmakers: Tessa en Leon 3, Julia en Jordy 2, Tess, Jiska, Bas, Christian en Sander (allen 1)