• Die Haghe D1 - De Meervogels D1 een spannend duel

van uw jeugdreporter

Voor het eerst dit zaalseizoen kon ik een wedstrijd gaan bekijken en koos daar bovengenoemde wedstrijd voor uit en kreeg een wedstrijd te zien met veel passie, strijd en vooral spanning.

De eerste helft begon gelijk op en wisten beide ploegen verdedigend het goed dicht te houden en stond het na 8 minuten spelen 1-1. Een doorloopbal aan Haagse zijde en een strafworp voor de gasten zorgde voor deze stand. Hierna werd Die Haghe steeds iets sterker en wisselde de aanvallen veel af met verschillende doelpogingen waar De Meervogels moeite mee hadden. Een logisch gevolg was dat 2 afstandschoten er mooi ingingen en zo na 12 minuten een 3-1 op het scorebord stond. De Meervogels leerde hiervan en ook zij gingen meer van afstand schieten en de aansluiting (3-2) te bewerkstelligen. Maar nu was het weer Die Haghe wat de voorsprong met 2 prachtige doorloopballen wist uit te breiden naar 5-2 om vervolgens weer een afstandschot van de tegenstander moest toe staan en dus 5-3. In de 18e minuut kwam naar mijn mening het mooiste doelpunt van de wedstrijd en deze was voor Die Haghe. De bal werd in de verdediging onderschept en snel naar de aanval gebracht. De bal werd meteen goed doorgespeeld en na een mooie pass werd er van dichtbij afgerond (6-3). De laatste 7 minuten vergat Die Haghe de score te verhogen maar hield de tegenstander ook goed tegen waardoor dit ook de ruststand werd.

De 2e helft leek Die Haghe niet goed wakker te zijn want binnen 5 minuten had de tegenstander de achterstand verkleind door 2 keer van afstand te scoren maar Die Haghe antwoordde direct met een tegen doelpunt en dit ging zo snel dat ik nog bezig was met mijn notitie en niet gezien heb wat voor soort doelpunt het was. Ik merkte dit aan het gejuich van de best veel aanwezige supporters en de vakwissel. Na deze 7-5 kreeg Die Haghe een fase waarin het totaal niet liep. Met veel plaatsfouten en 1-schots aanvallen gaf het De Meervogels de kans om terug te komen in de wedstrijd en het geloof dat er wat te halen viel. Dit gebeurde dan ook met een doorloopbal en een strafworp stond het ineens 7-7 en voelde je de spanning door de hal gieren. Met nog 2 minuten te spelen was het de tegenstander die de mokerslag leek uit te delen en van afstand de 7-8 noteerde. Die Haghe moest nu alles geven om er nog een gelijkspel uit te slepen en gelukkig kwam dit er na een schot welke van de korf terug kwam door dezelfde speler, die achter het schot was aangegaan, werd afgevangen en deze van dichtbij wist te benutten. Hierna floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en werd er enigzins opgelucht adem gehaald.

Zo zie ja maar dat je de hele wedstrijd geconcentreerd moet blijven anders straft de tegenstander je af. Al met al heb ik genoten van deze wedstrijd en kom later in het seizoen nog eens kijken.