• Die Haghe wint belangrijk duel tegen RODA

De laatste wedstrijden voordat de returns gaan beginnen, stond de belangrijke wedstrijd tegen RODA uit Westzaan op het programma. Onderaan de ranglijst stonden voor deze competitieronde 4 ploegen op 2 punten waaronder deze 2 en Victum en KIOS die ook tegen elkaar speelden. Bij winst zouden er dan 2 ploegen onder Die Haghe komen te staan en wat lucht hebben omdat aan het eind van de rit het onderlinge resultaat ook nog eens beslissiend kan zijn. Helaas moesten Victor en Jeroen door omstandigheden deze wedstrijd aan hen voorbij laten gaan, maar onze 2 talenten Mike en Sander namen hun plaats in.

Spanning
    Vanaf het begin werd duidelijk dat beide teams wellicht onder spanning stonden, want de schoten waren nog niet echt zuiver. Na 18 minuten korfbal was er pas 5 keer gescoord en hadden de gasten er 1 meer gescoord wat dus een tussenstand van slechts 2-3 betekende. Ook de laatste 10 minuten werd er niet veel gescoord maar werd Die Haghe langzaamaan iets beter en vlak voor rust was het 6-5. Jammer is het dan dat de bal slordig werd uitverdedigd waardoor Roda voor het rustsignaal toch weer op gelijke hoogte kwam.

Genieten
    De 2e helft werd er ook niet veel gescoord, maar was het wel genieten voor de supporters welke de weg naar ons veld hadden gevonden omdat iedereen met zo veel passie en onbevangen speelde en dus op veel bijval konden rekenen. Na de 7-6 miste Roda inmiddels een 2e strafworp en daarna was het Die Haghe wat afstand nam door leuk aanvallend spel en met 11-7 voor kwam. Toen Roda hierna wederom een strafworp miste was de wedstrijd gespeeld en werd er verdiend met 14-10 gewonnen.

Ranglijst
    Door deze overwinning en de winst van KIOS op Victum heeft Die Haghe nu 2 ploegen onder zich en heeft het uitzicht om volgende week, als het weet te winnen bij KIOS, nog meer te stijgen. Victum en RODA spelen dan tegen elkaar en kan 1 van deze ploegen op een grotere acherstand worden gezet.

Doelpuntenmakers: Sander 5, Leon 3, Annemiek en Daphne 2, Eva en Naomi 1.

Die haghe 2 pakt ook belangrijke punten tegen RODA2
    Ook voor de reserves van Die Haghe waren de punten broodnodig om aansluiting met de bovenstaande ploegen te houden voor het vervolg van de competitie en de strijd om onderaan weg te komen.

Roda begon beter aan de wedstrijd maar wist dit aanvankelijk niet in scores uit te drukken. Die Haghe kreeg wel kansen maar ook bij hen stond het vizier nog niet op scherp. Na 11 minuten spelen stond er een nadelige 1-3 op het scorebord. dit was het sein om er een schepje bovenop te doen en ging Die Haghe 2 er op en er over met 5 scores op rij zodat de rust met 6-3 in het voordeel van de kanaries was omgebogen.

Spannend
    Dit werd in het begin doorgezet en liep het zelfs weg tot 8-3. Maar hoe of waarom het gebeurt is nooit te beschrijven, maar opeens lukte het gewoon niet meer en stukje bij beetje kwam Roda 2 dichterbij en na 41 minuten was het 9-8. Gelukkig pakte Die Haghe het weer op en wist het uiteindelijk met 13-10 de belangrijke punten in eigen huis te houden.

Ranglijst
    Ook hier is het onderin erg spannend waar nu Roda 2 met 3 punten onderaan staat en daarboven 3 ploegen op 5 (waaronder Die Haghe 2) en daarboven VEO 3 (6pnt) en KIOS 2 (8pnt). Volgende week kunnen dus ook de kanaries goede zaken doen door een overwinning in de laatste veldwedstrijd, voordat de zaal in gegaan wordt, een overwinning mee te nemen.

Doelpuntenmakers: Christian 4, Jiska 2, Tessa, Alina, Eva, Jordy, Erik, René en Alex (allen 1)