• DIE HAGHE JEUGD OPENT STERK DE COMPETITIE

Van uw jeugdreporter

De 1e competitieronde van dit nieuwe seizoen werden er slecht 3 wedstrijden verloren, 2  gelijk gespeeld en 10 in winst omgezet en mag je spreken van een succesvolle opening.

Al heel vroeg toog ik naar ons veld om daar alle wedstrijden te gaan zien en dan kom je er achter dat  het niet makkelijk is om de aandacht te verdelen. Allereerst de C2 wat al snel op een voorsprong kwam door mooie doelpunten maar voornamelijk uit doorloopballen. Na het uitstekende begin liet het de tegenstander terug komen maar na de rust liet het zien dat het de betere ploeg is en won met 9-4.

De F1 was de volgende om te gaan bekijken en daar bleek al snel dat dit team te sterk was voor de tegenstander want bijna de hele wedstrijd had de tegenstander  de “superinvaller” en dus een tegenstander meer in het veld staan. Dit was geen probleem voor onze jonge kanaries want na afloop stond er 9-5 op het scoreformulier. Wel een compliment voor Giel die zijn allereerste competitiewedstrijd speelde en dit goed deed.

De wedstrijd van de E1 was de spannendste wedstrijd die ik vandaag gezien heb. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en werd er goed verdedigd waardoor er niet heel veel doelpunten te zien waren maar de 4-4 eindstand was naar mijn mening een terechte uitslag. Als jullie met deze inzet en plezier blijven spelen gaan er nog mooie wedstrijden komen.

Vervolgens was het de beurt aan de C1 en liet het de eerste helft de tegenstander in de wedstrijd blijven en dan vooral in de verdedigende rebound waar de concentratie soms iets minder was. De 2e helft werd dit goed opgepakt en stuurde het de tegenstander met een 13-8 nederlaag naar huis.

Van de D1 kon ik pas vanaf de 2e helft de wedstrijd zien waar de ruststand 6-1 was maar het begin van de 2e helft had het team moeite om de korf te vinden. Kansen waren er genoeg maar de bal wilde er even niet in. Maar halverwege de 2e helft liep het weer en ook hier een mooie winst van 9-4.

Daarna was het de D2 wat ik mocht gaan zien en die hadden toch een tegenstander die wel zuiver was in de afronding daar waar onze kanjers hier meer moeite mee hadden. Bij rust was het 1-6 maar de 2e helft ging het vooral verdedigend een heel stuk beter en werd het slechts 2-8. Deze keer verloren, maar jullie gaan dit seizoen heus wel wedstrijden winnen.

Op veld 1 was de wedstrijd van de B1 net begonnen en had al snel een ruime voorsprong opgebouwd. Hierna werd de verdediging iets nochalanter waardoor de tegenstander aan kon haken. Na de rust werd het nog wel 10-10 maar vanaf dat moment vond de B1 het genoeg en schakelde 2 versnellingen hoger en aan het eind was de 21-14 winst een feit.

De laatste wedstrijd van deze week was van de A1 en mag je met 32-5 een walk-over noemen. Wat een mooie doelpunten heb ik hier gezien. Deze tegenstander is de favoriet voor degradatie en mag zeker geen graadmeter zijn voor de andere wedstrijden. Wel lekker voor het zelfvertrouwen als je zo veel scoort en volgende week zal de tegenstand vele maten groter zijn.

Van de teams welke uit speelden verloren de F2 en E2, De E3 speelde gelijk en de E2, E4, B2, A2, en A3 wonnen hun wedstrijd.

Volgende week kan ik helaas niet alle wedstrijden zien maar een aantal kan ik zeker weer komen bekijken.