• Kampverslag, deel 3 (laatste deel)

    Kampverslag, deel 3

    Op woensdag gingen we naar het dorp en pfff wat was het warm. Voor de wandeling ontving iedereen een flesje water. Rustig in groepjes werd onderweg het spel Risk gespeeld. Onderweg moesten er opdrachtjes uitgevoerd worden. Met het uitvoeren van deze opdrachten konden de legers landen verzamelen en die hadden zij in het dorp nodig om tegen andere groepjes te battelen. Alles ging in een rustig tempo, maar het was wel erg leuk. In het dorp werd door de kinderen nog even boodschappen gedaan en daarna werd iedereen met de auto teruggebracht.

    Bij de kampeerboerderij gingen de kinderen of binnen lekker spelletjes doen of buiten een lekker verkoelend watergevecht houden. Er stonden allemaal badjes en er was een tuinslang met water. In de avond deden de pupillen ‘Ik hou van Holland’. Er waren veel verschillende onderdelen. Dit was binnen en buiten. Er waren 2 teams en uiteraard was het team dat de meeste onderdelen had gewonnen de winnaar. De aspiranten deden de luchtmacht tegen de landmacht (de jongens tegen de meisjes). De teams konden punten verdienen. Zij moesten verschillende rondes doen. Iedere ronde speelden 4 van de luchtmacht tegen 4 van de landmacht. er waren schattingsvragen: de kinderen moesten antwoorden schatten.
    Baby foto’s raden van de leiding: de meisjes kregen babyfoto’s van mannenleiding te zien en de jongen kregen babyfotos van vrouwenleiding te zien. Iemand van de groep moest dansen met de leiding en woorden raden. Een ander kreeg muziek op zijn oren en moest een woord raden en zo waren er allemaal verschillende opdrachten. De meisjes waren de winnaar.

    Op donderdag begon het spel, in verband met de warmte, extra vroeg. In het bos werd Verover de Bunker gespeeld. In 4 groepen werd trefbal gespeeld. In de middag was de sportdag, maar in verband met de warmte werden dit allemaal waterspellen. Heel leuk met veel water. In de avond was de spooktocht: Na een week legeractiviteiten was nu het moment gekomen om te kijken hoe stoer iedereen is geworden. Door het wandelen van een spooktocht kwamen we hier achter. Als je nog last had van angsten, dan kon je dit deze avond overwinnen. De pupillen liepen nog in de schemering met leiding. Zij moesten vragen beantwoorden en dingen proeven. De aspiranten startten in het donker en liepen in kleine groepjes zonder leiding. Vrijdag gingen de aspiranten vroeg het bos in om te kijken of de militairen zich ook goed konden verstoppen. Bij Search & Destroy moesten de kinderen verstoppen in het bos. Een aantal kinderen bleef achter. Zij moesten de kinderen zoeken en ook tikken. Als je getikt was, moest je naar de Centrale post. Het groepje dat de meeste kinderen had gevonden had gewonnen. De pupillen deden het selfiespel. Zij moesten de juiste stelling bij de juiste foto zoeken en dan een woord maken. Op dit moment hebben we net geluncht. Vanmiddag gaan we nog eieren gooien en oefenen voor de Bonte Avond. En uiteraard hebben we in de avond de bonte avond. Ik verwacht weer een leuk feest.