• DIE HAGHE C3 blijft aan kop na moeizame overwinning

De 4e wedstrijd alweer van de voorjaarscompetitie was de 1e returnwedstrijd tegen ONDO wat vorige week ook de tegenstander was. Toen werd er na een heerlijke 2e helft gewonnen en om aan kop te blijven moest er deze keer ook weer gewonnen worden. Zij hadden hun opstelling enigszins veranderd en daar was gedurende de trainingen vooraf al rekening mee gehouden en hadden ook wij een andere beginopstelling. Tijdens de teambespreking werd er op gehamerd dat de bal goed rond moest blijven gaan en er met veel beweging de verdediging van ONDO moest worden bespeeld. Helaas was Floor er deze week niet bij maar de dames van de C2 waren present om het team compleet te maken.

Het begin begon goed en kreeg Die Haghe meteen mogelijkheden om de score te openen maar was de scherpte in de afronding er nog niet. Ook ONDO kreeg hierna wat mogelijkheden maar ook bij hen ontbrak het aan scherpte in de afronding. Duidelijk was wel dat ONDO een stuk fysieker was dan de vorige week. Pas in de 10e minuut kwam de eerste score op het scorebord maar dan wel voor ONDO die met een doorloopbal de 0-1 wisten te maken. Het tempo aan Haagse zijde was inmiddels terug gezakt en had de aanval moeite om de verdediging van ONDO te slechten. In deze fase was het ONDO met de betere kansen maar gelukkig voor Die Haghe werd er niet gescoord. Pas in de 21e minuut wist Die Haghe op gelijke hoogte te komen door een doorloopbal van Naomi en mocht er eindelijk van vak worden gewisseld. Het restant gebeurde er niet veel meer tot een paar seconden voor het rustsignaal toen Casper na een reboundduel naar de grond ging en door een pijnlijke enkel niet meer verder kon.

De 2e helft moest door deze blessure Elize als heer gaan spelen en heeft dit gewoon goed opgepakt. Die Haghe begon energiek en kreeg kans op kans maar duurde het toch nog 8 minuten voor het op voorsprong kwam. Na weer een aantal kansen, waarbij goed de rebound was verzorgd, was het Sharony die met een korte kans de 2-1 scoorde. Onze jonge kanaries gingen nu goed door en wisselde de schoten af met korte kansen en doorloopballen en kon een 3e doelpunt niet uitblijven. Deze kwam 4 minuten later toen Ruben 2 zijn doorloopbal er in gooide terwijl hij ook nog aan zijn arm werd getrokken. Met deze 3-1 stand werd er weer van vak gewisseld en moest Die Haghe het nog 13 minuten deze zien vast te houden of uit te breiden. Aanvallend hadden het nu vooral de heren het moeilijk met hun grotere tegenstander maar werden goed ondersteund door de dames en wist men door goed de ruimtes te benutten diverse kansen te creëren. Maar ook nu was het de afwerking wat ontbrak. Hierdoor bleef ONDO er in geloven en vocht voor wat het waard was. De verdediging moest echt geconcentreerd blijven en deed dit naar behoren. Echter 4 minuten voor tijd was het toch een dame die door wist te breken en de doorloopbal voor de 3-2 er in gooide. Zenuwslopende minuten werden het en ook onze harde kern van supporters hielden het niet meer. Maar onze kanjers hielden stand en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mike, was er daar de blijdschap, maar vooral de opluchting van de winst.

Een compliment aan DIE HAGHE C3 is toch dat het de gehele wedstrijd een goede inzet heeft laten zien en dat is dan ook het enige wat je kan doen als het scorend even niet loopt. Later op de dag bleek onze concurrent DES gelijk had gespeeld en lopen we dus een puntje verder weg. Volgende week moeten wij naar hen toe en wordt het zeker niet gemakkelijk aangezien zij na de eerste wedstrijd tegen ons maarliefst 29 keer hebben gescoord. We zullen dus alles uit de kast moeten

halen om te voorkomen dat zij tegen ons ook zoveel scoren. Hopelijk valt de blessure van Casper mee en kan hij er gewoon bij zijn.