• Van de voorzitter: 15 april 2019

  Afgelopen woensdag was er het jaarlijks schoolkorfbal toernooi, ditmaal georganiseerd door onze toernooicommissie. Dat ze dit kunnen is gebleken want de organisatie liep als een trein en het was gezellig druk op ons veld.  Wat ik erg leuk vond was dat er een flink aantal jeugdige (aankomende?) scheidsrechters waren. Dank aan alle andere vrijwilligers die meegeholpen hebben!

  Hoe vreemd dan ook, we starten met tweede helft veldseizoen maar we blikken al naar eind van het seizoen. Je zou denken een rustige periode maar dat is niet het geval. Ik bedoel de voorbereiding van de ledenvergadering, op stapel staande activiteiten en ook samenstellen van de ploegen. Dit betekent een investering van de diverse commissies. Ik wens deze commissies dan ook veel wijsheid toe in de komende periode!

  Afgelopen weekend was er de zaalfinale en vele korfballiefhebbers hebben kunnen zien dat Fortuna in een spannend duel aan het langste einde trok. Namens Die Haghe de felicitaties naar Fortuna!

  Korfbal heeft wat mij betreft het truttige en stoffige imago al jaren geleden achter zich gelaten. Natuurlijk in de korfballeague maar ook op andere niveaus wordt op een professionele wijze de sport bedreven. Elke korfbalclub is tegenwoordig een klein zelfstandig bedrijfje geworden. Ik denk dan aan de organisatie, financiële bedrijfsvoering, sponsorbeleid, vrijwilligersbeleid en technisch beleid. Elke club probeert de lat zo hoog mogelijk te leggen en ook daarnaar te handelen. Geen gemakkelijke opgave, gelukkig bestaat ons clubleven voor een groot deel uit de inzet van vrijwilligers. Dat er betaalde diensten meespelen is een gegeven.  Wat we ook weten is dat het korfbal het moeilijk heeft. De ledenaantallen lopen terug, vrijwilligers worden schaars, financiën gaan een grotere rol spelen.  Laten we genieten van het unieke karakter van onze korfbalsport en dit met elkaar beleven. Onze sport is mooi en uniek. Met elkaar kunnen we de korfbalsport doorgeven aan de volgende generaties!

  Een vrolijk pasen!

   

  René Benning