• Die Haghe moet winst aan ODIK laten

Ook na de 3e wedstrijd van deze zaalcompetitie bleef Die Haghe (nog) zonder punt door het verlies tegen de bezoekers uit Barneveld.

Evenals de voorgaande 2 wedstrijden kon Die Haghe de eerste 10 minuten goed mee met de tegenstander. Al na 8 seconden lag de bal voor de eerste keer in de korf en deze kleine voorsprong wisten de Kanaries tot aan de 10e minuut te consolideren. Echter brak er wederom weer een periode aan dat het even niet wilde lukken en ODIK wel de korf wist te vinden en binnen 3 minuten de achterstand ineens 5 verschil werd. Maar ook nu bleef onze trots door knokken en bij rust was het verschil niet veel groter geworden en met 8-14 brak de rust aan.

Opportunistisch

De tweede helft wist Die Haghe tot aan de 31e minuut 2 keer te scoren, maar ODIK pareerde dit met 5 tegentrefers. Vanaf dat moment werd het spel aan Haagse zijde opportunistischer. Snel werd er de paal neer gezet en als het kon direct geschoten. Hier had ODIK het even moeilijk mee en zodoende kwam Die Haghe binnen 3 minuten terug tot 6 verschil. ODIK liet het echter niet verder komen en wist telkenmale wanneer Die Haghe nu scoorde te antwoorden en bleef mee scoren. Zodoende werd de eindstand 18-24 en bleven de gasten nu al 39 wedstrijden achtereen ongeslagen.

Opvallend

Wat mij deze eerste 3 wedstrijden is opgevallen is dat de tegenstanders tot nu toe vrijwel alleen met de heren de doelpunten scoren terwijl aan onze kant iedereen zijn doelpuntje mee pakt. Ook nu weer was dit het geval, want aan de zijde van ODIK viel er slechts 1 damesdoelpunt wat een compliment voor onze dames mag worden genoemd. Ook viel het op dat de tegenstanders een week eerder een tegenvaller kregen te verwerken en dan juist tegen ons weer op scherp staan. Zo ook de laatste wedstrijd van dit jaar. Koploper GKV verloor van Pernix en dat is nu juist weer de volgende tegenstander. We zijn dus gewaarschuwd dat deze oude bekende, met topschutters Mats den Besten en Kevin van Beest, ook nu dus weer voor eigen publiek iets recht willen zetten.

Doelpuntenmakers: Renate, Justin, Jeroen, en Bas (3), Zinzi en Annemiek (2), Leon en Erik ( 1)