• Die Haghe 2 verliest derby van HKV/Ons-Eibernest 2

Het zaalseizoen ging, na de Haagse Korfbaldagen en een oefenwedstrijd tegen Fiks 2, eindelijk van start. Direct stond er een kraker op het programma. In de Haagse derby kwam HKV/Ons Eibernest op bezoek in de Sportcampus. Jeroen Alsem was met 8 goals aan de kant van Die Haghe belangrijk, waar Melvin Nijp er aan de kant van HKV 14 maakte.

Betere ploeg in de 1e helft
    De wedstrijd begon goed voor de kanaries. Na 12 minuten stond er een 6-2 voorsprong op het scoreboard. Tot aan de 21e minuut minuut bleef Die Haghe een gat van 3 goals houden (9-6). Waar Die Haghe het na liet om de score verder uit te bouwen, was het HKV die met 3 scores op rij de stand weer gelijk trok (9-9). Met 2 scores in de 24e minuut dacht Die Haghe met een voorsprong van 2 de rust in te gaan, maar in de laatste minuut was het Melvin Nijp die de bezoekers een beter gevoel gaf door de ruststand op 11-10 te zetten.

Mindere 2e helft
    Na rust ging HKV/Ons Eibernest verder met scoren. In 11 minuten tijd wisten de bezoekers de stand om te buigen naar 12-19. Melvin Nijp was met 6 van de 9 scores belangrijk hierin. De scores vielen niet meer aan de kant van Die Haghe en het spel was slordiger dan in de 1e helft. Coach Guido probeerde met diverse wissels het tij te keren. Ritchy kwam tegenover Melvin te staan en dat bleek een goede zet, maar de ploeg had nog steeds moeite om de goals te maken. In het laatste kwartier deed Die Haghe er alles aan en wisten zij het gat nog iets te verkleinen, maar kon de 18-22 nederlaag niet voorkomen.

Volgende week
    Uit deze wedstrijd moeten we de goede punten halen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OVVO/De Kroon 2 op het programma. De wedstrijd start om 18.55 uur in de OVVO-hal aan de Amsterdamsestraatweg in Maarssen.