• Van de voorzitter: 4 november 2018

  Afgelopen vrijdag was er de kamp reünie. Een vol clubhuis en ik was getuige van de foto impressie en film. Leuk om te zien dat de groep kinderen inclusief kampleiding het zo leuk hebben gehad. Dank nogmaals aan kampleiding

  Zaterdag was ik bij het regio-overleg Zuid-West en Noord-West. Deze bijeenkomst werd in de sportcampus gehouden. De voorzitters van de belanghebbende verenigingen waren aanwezig en we gingen met elkaar in debat over een aantal stellingen. Doelstelling hiervan was om nader kennis te maken maar vooral ook vanuit de regio's een eenduidig standpunt richting KNKV ten aanzien van bepaalde kwesties te maken.
  Een aantal onderwerpen waren: Wat doen we met de zondagcompetitie? Samenwerking tussen de verenigingen, 35+ en 60+ korfbalinitiatieven, G-korfbalinitiatieven, Alternatief voor de Zuidholland cup, Internationale deelname aan de Haagsche Korfbaldagen, schoolbeachbalkorfbal tijdens de haagsche korbaldagen, Studentenkorfbal etc. Een nuttige bijeenkomst waarin we het niet altijd met elkaar eens waren maar wel een eenduidig doel voor ogen hebben: hoe houden we korfbal levensvatbaar op langere termijn? De discussies zullen intern verder besproken worden en er zal een terugkoppeling naar het regio-overleg volgen.

  Daarna volgde de uitreiking van het boek korbalhistorie in Den Haag. Een schitterend boek waar een aantal personen zeel veel tijd en energie in hebben gestoken. De presentatie ervan was ludiek en mooi om te zien dat het boek gretig aftrek vond!

  Ik wil via hier dan ook nu alvast de organisatie van de Haagsche Korfbaldagen bedanken voor de inzet en organisatie. Top!

  Kortom: het was zaterdag een gezellige sportdag in de campus. De korfbaldagen lopen deze week door en zaterdag zal de finale in de Steenwijklaanhal plaatsvinden.

  René Benning