• Die Haghe opent Haagse Korfbaldagen met overwinning

Direct na het veldseizoen stond na slechts 1 zaaltraining al de eerste wedstrijd van de HKD op het programma en wel tegen Futura. Na een enerverend duel was het uiteindelijk Die Haghe wat de wedstrijd in de slotfase besliste en de eerste overwinning wist te behalen 23-18.

Na het eerste fluitsignaal was het Die Haghe wat de score binnen luttele seconde opende en antwoordde Futura direct met 2 op een volgende scores wat weer gevolgd werd door Die Haghe. Zo stond het na 5 minuten 2-2 en was de toon van de wedstrijd gezet.  De volgende 5 minuten waren voor Futura en liep het uit naar 2-5. Die Haghe herstelde zich knap en kwam terug tot 5-6 met een aantal vlotte scores, maar hierop had de paars/witte brigade ook een antwoord en bracht het verschil weer naar 3 (5-8). Dit verschil bleef tot vlak voor het rustsignaal en was het Die Haghe die in de laatste secondes het verschil reduceerde tot 2 en werd met 9-11 de kleedkamer opgezocht.

Ontspannen

Daar waar de eerste helft een beetje gespannen was aan de kant van Die Haghe, begon het de 2e helft, met 2 wijzigingen, na de 9-12 langzaam aan de schroom van zich af te gooien en ging in de achtervolging. Na 35 minuten spelen stond het 14-14 en was alles mogelijk. Inmiddels was duidelijk dat Die Haghe het betere van het spel had en wist het alleen nog niet echt door te drukken. Door vooral schutter Cyrill van Es kon Futura in het spoor blijven maar daar waar tijdens de veld competitie soms de concentratie minder werd hielden onze jonge helden, en onze enige echte senior binnen de ploeg, dit nu wel goed vast en bleven ontspannen spelen. Futura nam in de 39e minuut bij 16-17 voor de laatste keer een voorsprong maar vanaf dat moment was het Die Haghe die met gedegen en rust in het spel binnen 2 minuten 4 keer wist te scoren en een gaatje sloeg naar 20-17. Verdedigend zat het goed in elkaar en Futura ging onrustiger spelen door de tijdsdruk waardoor en vaak korte aanvallen kwamen en Die Haghe lekker doorging. Het vertrouwen werd groter en groter met nog 2 minuten te gaan was het bij 23 17 definitief beslist. Futura had het slotakkoord en zo werd er verdiend met 23-18 gewonnen. Daar waar bij Futura de scores door enkele personen werden gemaakt was het aan Die Haghe kant alle spelers die de korf wisten te vinden.

Zaterdag 3 november is de volgende wedstrijd voor de HKD. Dan staat om 20.45 uur in sporthal De Blinkerd de wedstrijd tegen KVS op het programma. JULLIE KOMEN TOCH OOK !!!

Doelpuntenmakers: Michiel, Zinzi, Bas,  Jiska, Naomi, Julia, Leon, Erik, Jeroen en Justin.