• Die Haghe verliest van scherp Pernix

De laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie was meteen de eerste returnwedstrijd en bleek tegenstander Pernix een maatje te groot voor Die Haghe. Ondanks dat het zelf 19 keer de korf vond schoot de Leidse formatie met scherp, enkel de dames al 19 keer, en liet het zien dat het met recht titelkandidaat is met 33 scores.

Goed eerste kwartier

Onder een heerlijk zonnetje en met goede moed begon Die Haghe zonder de geblesseerde Annemiek en Renate met Julia en Naomi in de basis en kon het de eerste 15 minuten goed mee met Pernix. Hoewel het vanaf de eerste minuut op achterstand kwam stond het 6-5 door goed verdedigingswerk en aanvallend zelf mee te scoren. Helaas kwamen toen de sterke dames van Pernix pas echt los en bij 7-5 een foute beslissing van het arbitrale duo, welke overigens wel goed en duidelijk de wedstrijd leidden, liep Pernix uit naar 12-5 en was het beslissende gat geslagen. Die Haghe liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef knokken voor elke bal. De rust brak aan bij 16-8 en kon coach Erwin de ploeg in de kleedkamer zijn aanwijzingen geven.

Mee scoren

De tweede helft liet aan de oranje kant hetzelfde spelbeeld zien maar Die Haghe liet zien dat het scorend vermogen ook steeds beter werd. Dat Pernix terecht een titelkandidaat is, liet het zien toen er een periode aanbrak waar denk ik zeker een schotpercentage van 40% te zien viel. Bijna ieder schot, of het nu van dichtbij of veraf was, betekende een score. Maar Die Haghe wist zelf ook de korf goed te vinden en bleef lekker mee scoren. Aan het eind stond er dus wel een groot verschil op het scorebord maar de 11 treffers aan Haagse zijde mocht er ook zijn tegen deze tegenstander

Compliment

Na afloop kreeg ik toch namens mensen van Pernix wat complimenten voor de ploeg voor het harde werk en dat er in deze wel erg jonge ploeg genoeg rek zit om te groeien en daar ben ik het helemaal mee eens.

Zaalcompetitie

Nu gaan we ons voorbereiden op de zaalcompetitie en beginnen we weer op nul. De eerste wedstrijd spelen we thuis en wel op zaterdag 24 november tegen HKV Ons Eibernest. Het tijdstip is nu nog niet bekend, maar hou allemaal deze datum vrij om onze kanjers te steunen in deze Haagse derby.