• Die Haghe verliest van de Meervogels

De vierde wedstrijd alweer en daarvoor moest er naar Zoetermeer worden afgereisd om daar tegen de vooraf bedachte titelkandidaat De Meervogels aan te treden. Binnen hun gelederen 2 spelers die vorig seizoen nog in het geel/zwart speelden, namelijk Nienke en Jaimy.

Eerste helft

Die Haghe had het vanaf het eerste fluitsignaal moeite om het spel van de tegenstander onder controle te krijgen en moest toezien dat zij een 3-0 voorsprong namen. Pas hierna kwam men beter in het spel en kon men mee in de strijd en bleef het verschil tot aan de 18e minuut op 3 en dacht men zelf op 2 te komen, maar de scheidsrechter blies voor een blessure aan de kant van de thuisploeg en even later brachten zij het verschil naar 4. Die Haghe knokte voor wat het waard was en bracht het verschil toch weer naar 3 (11-8) bij het rustsignaal. Vlak voor dit signaal moest Michiel zich laten vervangen door Erik wegens een blessure, maar zou eventueel later wel terug kunnen keren.

Tweede helft

Het gevoel was dat er misschien wel meer viel te halen en toen het in de 36e minuut op 11-9 kwam leek deze mogelijkheid aanwezig. Echter dachten De Meervogels daar anders over en wisten binnen 9 minuten 7 keer op rij te scoren en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Ondanks de forse achterstand bleef Die Haghe hard werken om de stand dragelijker te maken, maar de thuisploeg liet niet meer toe om dichterbij te komen. Met nog vijf minuten op de klok klonk er opeens een gil van Annemiek die door merg en been ging en was het opeens heel erg stil op het Vernedesportpark. Helaas moest zij met een blessure eraf. Hoe erg de blessure is, weet ik op het moment van schrijven niet, maar hopelijk valt het mee. Het verlies was dus duidelijk maar werkelijk in de allerlaatste seconde was het Erik die naar de grond ging en met een pijnlijke knie ook naar de kant moest. Ook hiervan is op dit moment niet duidelijk hoe ernstig dit is.

Dat je verliest van een goede ploeg als De Meervogels is niet erg. Wel een compliment aan het team om tot het eind te blijven vechten. Gewoon vertrouwen in jezelf en elkaar blijven houden dan moet het gewoon gaan lukken om punten te pakken.

Doelpuntenmakers: Annemiek en Erik (3), Zinzi (2), Jiska, Bas E, Michiel en Bas H (allen 1)