• Die Haghe 2 onderuit tegen Meervogels 2

Aan het weer heeft het dit weekend niet gelegen. Het was schitterend korfbal weer op het VernedeSportpark in Zoetermeer. Voorafgaand werd duidelijk dat aan de kant van Meervogels de heren Mike Roos en Lars van der Weg in de basiszouden starten. Een pittige opgave voor onze kanaries. De taak voor Ritchy en Justin om deze heren in bedwang te houden.

Effectieve fase beslist de wedstrijd

De wedstrijd startte niet helemaal goed. Meervogels speelt nog op een groot veld en mede door de enorme afstanden werden er door beide teams veel plaats fouten gemaakt. Na 2 minuten spelen opende Meervogels de score (1-0). Justin scoorde van afstand de gelijkmaker na 5 minuten. In de fase tussen de 11e minuut en de 19e minuut besliste Meervogels de wedstrijd (10-2), mede door een niet zo scherpe fase van onze kanaries. We wisten dat Meervogels veel zou schieten en dat we de afvallende bal moesten hebben en daar hadden we in deze fase wat moeite mee. Vooral in het vak van Justin, die tegenover Mark stond, hadden we het lastig. Nadat Jordy tegenover Mark kwam te staan, leek er iets meer grip te komen. Na een score van Meervogels (11-2), deed Justin binnen een minuut iets terug, door na een goede actie via een doorloopbal te scoren (11-3). Na een score van Meervogels (12-3) en een benutte strafworp van Jeroen in de laatste minuut was de ruststand 12-4. In de rust was de taak aan coach Guido om de koppies overeind te houden!

Betere 2e helft van onze kanaries

Na rust nam Meervogels wat gas terug en bleef Die Haghe doorgaan waar het in de 1e helft mee geëindigd was. Meervogels wist uit te lopen naar 14-4. Na een score van Ritchy (14-5) was de stand na 37 minuten 17-5. Mike Roos werd naar de kant gehaald. Meervogels speelde de wedstrijd uit en Die Haghe speelde de 2e helft vrijer dan de 1e helft, waarin het nog een paar doelpunten wist te maken. De eindstand werd uiteindelijk 21-9.

Verder bouwen op de positieve punten

Dit was een wedstrijd waarin we vooraf wisten dat het heel lastig kon worden. Maar door de goede dingen te laten zien, met name de 2e helft kunnen we verder bouwen. We zijn weer een ervaring rijker! In de poule is werkelijk nog van alles mogelijk. Volgende week spelen we thuis tegen VEO, een ploeg waartegen de winst mogelijk is. Zij hebben 1 punt meer dan onze kanaries die op een 4e plaats staan met 4 uit 4. En met de steun van ons thuispubliek moet dat goed komen!