• Die Haghe pakt verdiend eerste punt

Op een druilerig veld aan stond de Haagse derby tussen Die Haghe en Futura op het programma. Na 2 wedstrijden waren de gasten van het stokroosveld de trotse medekoploper. Voor Coach Erwin Disselkoter een weerzien met zijn ploeg van de afgelopen 2 jaar en mijn persoontje als teambegeleider met zoon Robert binnen de gelederen bij Futura, was dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Ondanks het midere weer waren er toch behoorlijk veel mensen op deze wedstrijd afgekomen en zij zagen een hele leuke en spannende partij korfbal.

Flitsend

Het begin van de wedstrijd was aan beide kanten flitsend, want na 5 minuten stond er al 4-3 op het scorebord. Gedurende de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht  en dan weer was het Die Haghe en dan weer Futura wat met een miniem verschil de leiding nam. Pas aan het eind van de eerste helft was het Die Haghe wat voor het eerste een verschil van 2 wist te bewerkstelligen en met 11-9 op het scorebord konden beide ploegen aan de thee.

Heen en weer

In tegenstelling tot de eerste helft was het 2e part aan beide kanten niet echt goed wat de afronding betrof. Veel éénschots aanvallen en balverlies liet het spel snel heen en weer gaan. Pas in de 37e minuut viel de eerste score en wel aan de kant van de kanaries. Die Haghe kreeg het niet voor elkaar om de voorsprong uit te bouwen want Futura liet zien over vechtersmentaliteit te beschikken en antwoordde direct met 2 scores terug. Die Haghe kon lang het verschil op 2 houden, maar moest toezien dat de Paars-Witte brigade toch weer langszij kwam  en in de slotfase zelfs een voorsprong nam. Met nog anderhalve minuut te gaan leek de partij toch nog verloren maar de ploeg heeft laten zien ook over veerkracht te beschikken en wist er een zéér verdiend gelijkspel uit te slepen. Een mooi moment is wel dat vandaag alle spelers de korf wisten te vinden.

Eerste punt

Door dit gelijke spel is het eerste punt binnen en dat smaakt zeker naar meer. Volgende week op bezoek bij De Meervogels en daar spelen een aantal bekende spelers welke het geel zwarte shirt hebben gedragen. Een mooi moment om met veel supporters richting Zoetermeer af te reizen om “onze helden”  aan te moedigen. En niet alleen voor Die Haghe 1, maar voorafgaand staan ook de A1 en het 2e daar op het programma.

Doelpuntenmakers:Zinze en Michiel (4), Leon (3), Bas E (2), Annemiel, Renate, Jiska en Bas H (allen 1)