• Die Haghe verdedigd goed maar incasseert een nederlaag

Ondanks een zeer sterk verdedigend Die Haghe, moest het de 2e wedstrijd toezien dat tegenstander BEP er toch met de winst vandoor ging. Zelf kreeg het wel genoeg kansen maar was wat ongelukkig in de afronding.

Voorbereid

Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Erwin Disselkoter zijn team goed voorbereid op de makkelijk scorende spitsen van de ploeg uit Purmerend. Zoals bekend zijn dat Mark Brugman en Robert Oudejans die de meeste doelpunten voor hun rekening nemen. Zaak was dus om dit zien te voorkomen door hen op de huid te zitten en dan moesten vooral de dames er voor zorgen dat de bal niet steeds naar binnen kon worden gegooid. Deze opdracht werd bijna tot in de perfectie uitgevoerd en kon BEP alleen maar van grote afstand schieten. Overigens wel met de lange heren in de rebound waardoor zij vaker konden schieten. Door de behoorlijke wind, welke dwars over het veld stond, ging er aan Haagse zijde in het begin van de wedstrijd nog wel eens een bal verloren waardoor er niet veel kon worden aangevallen en BEP bracht na 10 minuten het verschil naar 3-1. Hierna ging het voor Die Haghe beter en met 2 scores op rij kwam Die Haghe langszij. Er onstond nu een periode waarbij de ploegen elkaar in evenwicht hielden maar het geluk ontbrak aan de kant van de kanaries waar Bep wel de korf wist te vinden en de ruststand op 7-4 kwam.

Gelijkopgaand

De 2e helft  liet een zelfde spelbeeld zien alleen kon Die Haghe nu ook meerder keren aanvallen en bleef het verschil het zelfde. Een compliment voor Die Haghe was dat de coach van BEP Mark Brugman naar de kant haalde omdat deze bijna geen bal er in kreeg (compliment dus voor het hele vak). Bij de stand van 11-8 kwam de schutter weer terug maar wel in het andere vak. Coach Erwin reageerde direct en wisselde Leon om het daarna terug in het andere vak te brengen en kwam weer tegen over de Purmerendse schutter te staan en ook nu werd dit op fantastische wijze verdedigd. Jammer dat de score bij Die Haghe (nog) niet is wat het moet worden anders had er zeker meer in gezeten. Met nog 1 ½ minuut te gaan was de wedstrijd wel gespeeld en kon BEP er voor de statistieken nog 2 bij prikken en verloor Die Haghe met 14-9.