• Die Haghe 2 boekt mooie overwinning

Evenals bij Die Haghe 1 heeft Die Haghe 2 ook een gedaantewisseling ondergaan en heeft coach Guido Dijkstra een mooie uitdaging om met deze jonge groep te werken. Helaas kon hij er zelf door leuke omstandigheden niet bij zijn en nam Tim Abbenhuis de honneurs voor hem waar.

WILSKRACHT

De vraag is natuurlijk hoe deze ploeg zich houdt tegenover de ervaren ploegen welke zijn gaan treffen. Wat mij vooral vooraf opviel was dat er ontspannen naar deze wedstrijd werd toegewerkt en dat zag je dan ook terug in de wedstrijd. Met enorm veel inzet begon Die Haghe 2 aan de wedstrijd en opende al snel de score. Sporting Delta liet dit niet op zich zitten en antwoordde met 2 doelpunten. Onze “jonkies” raakte niet van slag en gingen gedreven door lieten zien dat je met wilskracht een heel eind kan komen en namen brutaal weer een minimale voorsprong. Dit werd tot aan de rust geconsolideerd en met 6-5 kon men aan de thee en wisten dat het tegen deze tegenstander wellicht meer in zat. Enige minpunt was dat Tess jammer genoeg vlak voor rust geblesseerd het veld moest verlaten.

LUST VOOR HET OOG

Het begin van de 2e helft heb ik niet gezien (teambespreking met DH1) maar vanaf het veld hoorde ik een paar keer hard juichen en toen ik naar buiten kwam stond het 8-5. Zouden zij het vol kunnen houden? Het antwoord was ja, want met soms hele mooie aanvallende acties breidde het de voorsprong uit naar 10-5. De inzet en het spel waren een lust voor het oog om te zien en de supporters lieten dit horen door elk doelpunt mee te vieren. Sporting Delta had de gehele 2e helft niets in te brengen en Die Haghe 2 ging goed door en won uiteindelijk zéér verdiend met 15-7.

BOUWEN

De eerste punten zijn dus binnen, maar we moeten ons niet direct rijk rekenen. Gewoon dus lekker verder bouwen en wedstrijd voor wedstrijd bekijken waar we staan. Maar wanneer ik het enthousiasme zie gaat dat wel goed komen.

Doelpunten: Justin 5, Tess 3, Erik en Jordy (2), Naomi, Julia en Christian (allen 1)