• DIE HAGHE D2 ……….ongeslagen KAMPIOEN

  En ja toen brak alweer de laatste wedstrijd van dit geweldige team voor dit seizoen aan. De verwachting was dat dit de kampioenswedstrijd tussen de 2 sterkste teams van de poule zou zijn, maar vorige week liet ALO onverwachts punten liggen en was Die Haghe reeds kampioen. Nu stond alleen nog de eer op het spel en was het de vraag of de kanaries ongeslagen zouden blijven. Natuurlijk wilde ALO graag laten zien dat zij goed kunnen korfballen en ook revanche nemen voor de eerdere nederlaag tegen Die Haghe. Hoewel de zon achter een mooi wolkendek verscholen bleef, was de temperatuur prima om een heerlijk potje korfbal op de (kunst)grasmat te leggen.

  Het begin, met het officiële debuut van Ruben 1, was duidelijk voor de thuisploeg en moest Die Haghe nog de slaap uit de ogen halen. Binnen een paar minuten stond er door een korte kans en een strafworp 2-0 op het scorebord. Hierdoor was Die Haghe dan eindelijk wakker geschud en groeide het langzaam in de wedstrijd. Nog voor de vakwissel was de stand weer gelijk getrokken door 2 doelpunten van Casper, eerst door een strafworp en vervolgens een doorloopbal. Na de vakwissel werd er gewisseld, er was afgesproken om zoveel mogelijk te wisselen zodat iedereen voldoende speeltijd kreeg. Jayden kwam voor Ruben 1 en Sharony verving Yagmur. Dit 2e gedeelte ging gelijk op en was het wederom ALO die met een schot op voorsprong kwam. Maar Die Haghe liet zich niet uit het veld slaan en werd beetje bij beetje sterker en wist nog voor rust door een doorloopbal van Damian op gelijke hoogte te komen.

  Vanaf het begin van de 2e helft, met Yagmur voor Elize en Ruben 1 voor Ruben 2 in het veld, werd meteen duidelijk gemaakt wat de plannen waren, namelijk de wedstrijd willen winnen. De kansen waren legio maar het leek wel alsof er een magneet op de korf zat welke de bal steeds er over of ernaast duwde. Gelukkig hield de verdediging goed stand en bleef de stand tot aan de laatste vakwissel ongewijzigd. Elize kwam voor Naomi en Ruben 2 kwam er in voor de toch wel enigszins zenuwachtige Ruben 1. Het krachtsverschil werd groter en groter voor Die Haghe en was het Damian die wederom zijn heer voorbij ging. De tegenstander wilde achterlangs verdedigen en Damian gooide de bal er in, maar de scheidsrechter gaf snijden aan en dus telde deze niet. Iedereen was verbaasd maar niet veel later stond Damian schuin achter de korf vrij en liet zien dat hij ook kan schieten en de bal voor 3-4 er in gooide. Hoewel ALO niet veel kansen meer kreeg kwam het toch weer langszij en benutte het de geboden korte kans en dus was het weer gelijk (4-4). Een paar minuten en gemiste mogelijkheden later blies de scheidsrechter voor het eind en kon Die Haghe beginnen met het feestvieren. Eerst even samen met onze geweldige supporters op het veld bij ALO, om vervolgens snel naar Die Haghe te gaan waar de huldiging, met de mooie woorden van voorzitter René Benning, plaats zou vinden. Natuurlijk was er de overwinningstaart en de flessen welke ontkurkt werden waarna iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts ging.

  Nu ik rustig dit verslag maak, bedenk ik mij wat een superprestatie dit team geleverd heeft. Het begin van dit seizoen was het team nog incompleet en moesten er invallers van andere teams komen. Hierdoor was het soms moeilijk om het ritme te vinden en werden de eerste twee wedstrijden verloren. En toen was daar ineens Emmelie welke haar debuut ging maken. Eerst nog een halve wedstrijd maar daarna steeds meer minuten makend. Het spel ging langzaamaan vooruit en werd er nog wel verloren maar de uitslagen werden wel beter. Tot de laatste wedstrijd van het eerste deel veld. Toen kwam Futura op bezoek voor hun kampioenswedstrijd en dachten dit varkentje wel even te wassen. Nou….niet dus, want Die Haghe had geleerd om voor elke bal te vechten en won het hun

  eerste wedstrijd en dit werd gevierd alsof zij kampioen waren. Tijdens de zaalperiode kwamen Elize en Floor erbij en zo konden wij werken aan vaste vakken. Het vertrouwen was door de winst op het veld gegroeid en dat werd doorgezet in de zaal. Met soms heel leuk korfbal maar vooral met enorme inzet en plezier in het korfbal volgde de ene overwinning na de andere waardoor de doelstelling om bij de eerste drie te komen al snel werd gemaakt. Tot 3 wedstrijden voor het eind werd er nog gestreden voor de eerste plek, maar RWA bleek net even te sterk en werd de terechte kampioen. Maar toen kwam het 2e gedeelte van het veld en wederom werden er 2 spelers toegevoegd aan het team. Ruben 1 en Ruben 2 gingen meetrainen en al snel bleek dat Ruben 2 door zijn eerdere ervaring met korfbal mee kon gaan draaien. Voor Ruben 1 kwam het allemaal net even te vroeg maar deed wel mee met de oefenwedstrijd en de toernooien om ervaring op te doen. Nu werd er gewoon uitgesproken dat we voor de titel moesten gaan en vanaf de eerste wedstrijd stond Die Haghe D2 bovenaan en gaf dit niet meer weg en het kampioenschap behaald. Hoe dit is gegaan hebben jullie in de wedstrijdverslagen kunnen lezen.

  Wij, de coaches, zijn enorm trots op alle spelers van DIE HAGHE D2. Wat een vooruitgang hebben jullie geboekt en wat een geweldig team zijn jullie. En met team bedoelen wij ook echt als team. De saamhorigheid was vanaf het allereerste begin tot het eind aanwezig en het plezier straalde echt van jullie af en dat sloeg weer over op onze super enthousiaste supporters welke er altijd voor ons waren om tot steun te zijn.

  Wij willen alle invallers en vooral onze invalcoach Chantal bedanken voor jullie hulp toen dat nodig was.

  Nu gaan we nog één keer een afsluitende training doen en dan genieten van een welverdiende vakantie.

  Natasja en Willem