• Van de voorzitter: 15 april 2018
  Afgelopen woensdag was er bij Die Haghe het jaarlijks terugkerende schoolkorfbal. Een toernooi waarvan je hoopt dat er kinderen zo enthousiast worden dat ze zich aanmelden voor onze sport. Het weer was redelijk en de opkomst ook. Een mengeling van korfballers en niet-korfballers speelden een gezellig en sportief toernooi. Dank aan de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!
  Iets anders is het 100-jarig jubileum van Die Haghe. Dit is op 1 april 2020. De voorbereidingen zijn in volle gang. De eerste activiteit is de sponsorloop op 19 mei. Voor verdere details zal de jubileumcommissie van zich laten horen.
  Ik was zaterdag getuige van een aantal wedstrijden. Mooi om te vermelden is de overwinning van D2. Hierdoor een stevige koppositie. Het eerste en tweede speelden gelijk en verloren. Beide ploegen zullen nog moeten strijden voor de nodige punten!
  Die Haghe B1 speelde tegen Fortuna. Een beladen wedstrijd waarin wat mij betreft de einduitslag net zo goed in het voordeel van Die Haghe had kunnen zijn. Het vierde deed goede zaken en won ruim van Excelsior.
  Het bestuur is weer bij elkaar geweest en we hebben deze vergadering besteed aan het te voeren beleid. Ik schreef al dat dit niet eenvoudig is en dat ook de factor tijd een rol speelt. Desondanks hebben we de stellingen van de eerste sessie besproken en verder uitgewerkt. We streven ernaar om een derde sessie dit verder te vertalen en te kunnen presenteren op de ledenvergadering.
  Het lijkt nog ver weg maar de ledenvergadering zal begin juni zijn en we hopen als bestuur dat de belangstelling hiervoor groter zal zijn dan vorige jaren. Waarom? Heel simpel: met elkaar bespreken we het wel en wee van onze vereniging. Of dit nu financiële, sportieve of sociale zaken zijn. Ik doe een dringen beroep op de leden om vooral te komen!
  Ons lid van verdienste Henk Santman heeft door een val tijdens zijn (Die Haghe)werkzaamheden zijn heup gebroken. Veel sterkte toegewenst met het herstel.
   
  René Benning