• Die Haghe na verlies gedegradeerd

Het doek is voor Die Haghe in de Hoofdklasse gevallen. NA het verlies tegen directe concurrent Nieuwerkerk (17-20) zal het volgend zaalseizoen een stap terug naar de Overgangsklasse moeten doen.

Voorafgaande aan deze wedstrijd was duidelijk dat het een moeilijk karwei zou gaan worden omdat er met minimaal 6 doelpunten verschil zou moeten worden gewonnen.  Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd en waren de doelpunten schaars. Het openingsdoelpunt was voor de gasten uit Nieuwerkerk maar Die Haghe wst dit snel met 2 doelpunten te pareren. De wedstrijd kwam maar niet op gang en na 9 minuten stond er pas 3-3 op het scorebord. Vervolgens namen de kanaries een 5-3 voorsprong maar kon deze, ondanks de mogelijkheden, niet verder uitbreiden en had het de pech dat er een aantal ballen uit de korf draaiden. Nieuwerkerk kon zodoende rustig bouwen en liep uit naar 5-7 en bij rust stand het 7-9 voor de gasten.

GELOOF

De supporters op de goed gevulde tribune van Sportcampus Zuiderpark zagen ook het begin van de 2e helft dat de wedstrijd maar niet op gang wilde komen en zagen maar weinig doelpunten. Nieuwerkerk vond het wel best en speelde in een rustig tempo door, daar waar Die Haghe het spel moest maken. De gasten liepen vervolgens weg naar 9-12 en leek het pleit beslecht. Die Haghe rechte nog één keer de rug en kwam terug naar 12-12 maar na weer 2 scores van de tegenstander vloeide het geloof weg en werd er uiteindelijk met 17-20 verloren en was degradatie een feit.

OVERGANGSKLASSE

Volgend seizoen moet het dus weer in de Overgangsklasse spelen en zou het zo maar kunnen dat er dan veel derby’s op het programma staan. HKV/Ons Eibernest, KVS en Achilles komen ook in deze klasse uit en wanneer Futura volgende week kampioen wordt komt deze daar ook nog bij samen met VEO (Voorburg) wat al kampioen is.