• Die Haghe aangewezen op laatste wedstrijd

Door het verlies in Alphen aan den Rijn tegen Tempo is Die Haghe aangewezen op de laatste wedstrijd in een onderling duel met Nieuwerkerk om zich te handhaven in de Hoofdklasse. Het zal dan wel met 6 doelpunten verschil moeten winnen daar de eerste ontmoeting door Nieuwerkerk met 21-16 werd gewonnen.

Voor de wedstrijd tegen Tempo wist Die Haghe dat het op de laatste wedstrijd zou aankomen en kon dus eigenlijk vrijuit spelen. Coach Jennifer Tromp had de vakken gewisseld en dat leek aanvankelijk redelijk goed uit te pakken. Tot aan de 20e minuut wist het goed in het spoor te blijven van Tempo maar moest toezien dat het vlak voor het rustsignaal toch tegen een 11-8 achterstand aan keek.

De 2e helft kwam Art van der Velde, net als vorige week, in het veld en dat resulteerde dat Die Haghe terugkwam tot 12-11 en leek een verrassing tot de mogelijkheden te horen. Maar Tempo schakelde een tandje hoger en liep weg naar een beslissende 17-11 voorsprong. Die Haghe vocht wel dapper door voor een beter resultaat maar moest toezien dat de wedstrijd met 23-18 werd verloren.

BELANGRIJKSTE WEDSTRIJD

Hierdoor staat Die Haghe, zaterdag 3 maart in de sportcampus, voor de opgave om het belangrijkste duel van dit seizoen degradatie zien te voorkomen. Zoals eerder vermeld moet het dan winnen met 6 doelpunten verschil (of 5 verschil met 22 of meer doelpunten) anders is degradatie naar de Overgangsklasse een feit. Het heeft dus nog 2 weken de tijd om zich hier op in te stellen.

Doelpuntenmakers: Art vd Velde (4), Annemiek Kraaijenbrink, Rowena Lazarom en Jeroen Preuninger (allen 3), Kelly Deelen, Victor Palm, Mark Brouwers, Jaimy Roos en Cliff Kommer (allen 1)