• VOORBESCHOUWING (reserve)OVERGANGSKLASSE B…speelronde 9

  De strijd om het kampioenschap in de overgangsklasse lijkt reeds beslist nu ROHDA met 6 punten verschil aan kop gaat en is het alleen nog de vraag wanneer zij kampioen zullen worden óf zullen zij nog steken laten gaan vallen. Opvallend was de winst van VRIENDENSCHAAR en zich daarmee nog uitzicht verschaft op plaats 6 wat de veilige positie is.  In de reserve overgangsklasse is SPARTA 2 alleen koploper geworden en heeft de nummers 3 t/m 5 in de nek hijgen. Onderin wordt het spannend voor BEP 2 en DIE HAGHE 2 om niet op de 7e plek te eindigen. VRIENDENSCHAAR 2 moet nu alles gaan winnen en dat lijkt een utopie.

  OVERGANGSKLASSE B

  RUST ROEST zal zich na de nederlaag tegen Die Haghe willen revancheren en dat moet dan in de thuiswedstrijd tegen ROHDA gebeuren. Het waren vooral de dames welke door hun Haagse opponenten werden afgestopt en dan heeft deze ploeg het gewoon moeilijk. Bij verlies moet het zelfs naar onderen gaan kijken en dat werd vooraf niet gedacht. Rohda kan ontspannen aan de wedstrijd beginnen en daar kan ook de valkuil liggen. Bij verlies van de Amsterdammers wordt de competitie weer iets spannender maar zij willen graag ongeslagen kampioen worden. Zal hen dit gaan lukken? PROGNOSE: Rust Roest lijkt uitgeblust maar zal zich weer oprichten met deze winst.

  DE MEEUWEN verloor verrassend van Vriendenschaar en krijgt nu de nummer 2 BEP op bezoek. Bij De Meeuwen is men vooral afhankelijk van Bart Nieuwenweg en Esra Ruijsing, waar BEP het moet hebben van Mark Brugman en Rick van den Bosch. Wie deze schutters onder controle krijgt wint de wedstrijd. Voor De Meeuwen zijn de punten belangrijk in strijd om de degradatieplek terwijl BEP moet winnen om dichterbij te komen bij een eventuele misstap van de koploper. PROGNOSE: BEP wint.

  KCR staat met 1 punt voorsprong op de veilige 6e plaats en zal tegen het bezoekende DIE HAGHE de punten dus goed kunnen gebruiken. Vorige week won het knap van BEP waar vooral topschutter Remon de Vos en in iets mindere mate Stephan Mulder en Karin Vlasblom de doelpuntenmakers zijn. Bij Die Haghe wordt door meerdere personen de doelpunten gescoord waardoor het voor de tegenstanders lastig is om de keuze te maken wie uit te schakelen. Ook Die Haghe moet nog voor de punten gaan omdat nummer 7 op slechts 4 punten afstand staat. De 3 eerdere confrontaties bleken kort bij elkaar te liggen waar KCR de laatste wedstrijd won. Spanning staat dus garant voor deze wedstrijd. PROGNOSE: DIE HAGHE wint.

  De wedstrijd van de week speelt zich af in Zwolle waar SPARTA en VRIENDENSCHAAR een 4 puntenwedstrijd spelen. Sparta bevind zich momenteel niet in goede doen hoewel de 1e helft tegen Rohda goed tegenspel werd geboden.  Vriendenschaar heeft juist wel de goede flow te pakken behaalde de eerste punten tegen De Meeuwen. Het onderling verschil is 3 punten in het voordeel van de thuisploeg. Beide teams moeten winnen om de aansluiting met de bovenstaande ploegen niet te verliezen. Het doelsaldo verschilt niet veel van elkaar en het beloofd dus vooral een spannende wedstrijd te gaan worden. PROGNOSE: Vriendenschaar wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE B

  Koploper SPARTA 2 krijgt de rode lantaarndrager VRIENDENSCHAAR 2 op bezoek en dat mag eigenlijk geen probleem opleveren voor de Zwollenaren omdat het krachtsverschil gewoon te groot is. Maar daarin ligt het gevaar van onderschatting op de loer wat wel eens de grootste tegenstander zou kunnen worden. Echter zullen de coaches dit wel flink besproken hebben. PROGNOSE: Sparta 2 wint makkelijk.

  Rust Roest 2 is de gedeelde nummer 2 en ontvangt ROHDA 2. Dit wordt een interessante ontmoeting want beide ploegen doen nog mee om het kampioenschap. Rust Roest 2 staat op 1 punt van de koploper terwijl Rohda 2 daar weer 1 punt achter staat.  De Eindhovenaren moeten dan wel veel beter spelen dan de vorige wedstrijd anders zijn de kansen verkeken. De Amsterdammer speelde gelijk tegen de huidige koploper en zijn dus in goede doen. PROGNOSE: Rohda 2 wint.

  DE MEEUWEN 2 staan ook gedeeld 2e en krijgen het Purmerendse BEP 2 als opponent. Beide zijn goed begonnen aan de returnwedstrijden en willen dit graag voort zetten. De Meeuwen 2 moet winnen in strijd om de 1e plek terwijl BEP 2 juist de punten wil scoren om weg te komen uit de gevarenzone. PROGNOSE: Na een spannend duel delen zij de punten.

  KCR 2 doet ook nog mee voor de 1e plek en zal alles uit de kast moeten halen om DIE HAGHE 2 te verslaan. De 3 eerder ontmoeting is in het voordeel van de Ridderkerkers (2-1) maar bleken het steeds spannende wedstrijden te zijn. Ook Die Haghe 2 heeft de punten hard nodig en bij winst kan het zelfs nog een belangrijke rol gaan spelen in het verdere verloop van de competitie. Het publiek zal in ieder geval genieten van deze leuke confrontatie. PROGNOSE: Die Haghe wint.

  Zoals u ziet staan er weer bij alle wedstrijden genoeg op het spel om dit te gaan bekijken. Hopelijk werkt het weer een beetje mee maar de weergoden voorspellen om u goed aan te kleden en een paraplu mee te nemen.

  VEEL PLEZIER !!

  Willem