• Afgelopen zaterdag (19 maart) speelde Die Haghe C1 het Nederlands Kampioenschap voor de C-jeugd. Voor sommige spelers begint het al een gewoonte te worden, maar het blijft een fantastische prestatie om op zo’n NK te mogen spelen.
  Na een prima seizoen, waarin lange tijd op de tweede plaats werd afgestevend, bleek TOP op de laatste speeldag te sterk voor Achilles. Hierdoor werd de C1 zelfs kampioen van hun poule in het reguliere seizoen en mochten ze aantreden voor het toetje…Het NK voor C-jeugd.
  Eindelijk eens niet in één of andere uithoek, maar ‘gewoon’ bij PKC en omdat we (de supporters) ons dit jaar niet hoefden te verdelen over de verschillende NK’s, togen zo’n 70 bontgekleurde kanaries naar Papendrecht om de spelers te ondersteunen. Zelfs 4 selectieleden hadden de weg naar PKC gevonden en zij hebben zich laten horen voor 20!
  Daar aangekomen werden we muzikaal onthaald door de herrie van de verschillende supportersgroepen en een half uurtje later werden de ploegen aan het publiek voorgesteld. Mooie verlichting, goed geluid (meestal) en geen lange speeches van wethouders, burgemeesters enz., maar een kort voorwoord van iemand die begreep dat de spelers stonden te trappelen om te beginnen…dus nu al een pluim voor de organisatie!
  Dan de wedstrijden. De eerste was tegen KVZ in het kleine halletje. Het publiek stond dicht op elkaar gepakt en was er helemaal klaar voor. KVZ werd volledig overrompeld. Ze kwamen nog wel met 1-0 voor, maar vanaf dat moment miste onze C1 geen enkele kans meer. Doorlopen, schoten, strafworpen….alles was raak. De afstraffing stopte pas bij 14-6, dus dat zijn aardig wat doelpunten in 25 minuten!
  De tweede wedstrijd was tegen Oranje Wit. De kanaries aan de kant waren eindelijk bij stem en zongen en trommelden dat het een lieve lust was. Wát een spannende en idiote wedstrijd was dit! De hele wedstrijd stonden we aan de goede kant van de score en in één minuut gaven we het volledig weg in een zeer rommelige slotfase. Resultaat: 7-6 verlies.
  De laatste poulewedstrijd speelden we tegen ZKV. Zij hadden al twee keer gewonnen en waren gemiddeld zo’n drie koppen groter dan onze kanarietjes, maar toch konden we goed meekomen. Het werd zelfs nog erg spannend en als er wat kansen de goede kant op waren gevallen… nu bleef het 6-5 voor ZKV, maar omdat OW van KVZ verloor, werden wij tweede in de poule en mochten strijden om de 3de plaats tegen KZ.
  Koog Zaandijk is ook niet zo’n grote ploeg, qua lengte, dus ontspon zich een hele leuke, spannende wedstrijd. Met de tussenstanden was het steeds stuivertje wisselen, dus het was niet vreemd dat er na 25 minuten een gelijke stand op het bord stond, verlengen dus. Ook in de verlenging bleef het gelijk op gaan en het leek op strafworpen af te stevenen, maar een dame van KZ besliste anders en schoot de bal 10 seconden voor tijd door het mandje. Weer met één punt verschil verloren en een 4de plaats was ons deel.
  Harkema/Invicta werd overigens de terechte winnaar van het toernooi door van ZKV te winnen. 

  Nadat we weer lekker snel in het Haagje waren teruggekeerd werd de C1 nog getrakteerd op patat en een drankje door de Robben (grote dank!) en daarna….Rust!

  Langs deze weg wil ik graag alle supporters, die zich de longen uit het lijf hebben geschreeuwd en getoeterd, die zich de blaren op de handen hebben geklapt/getrommeld, die zich schitterend geel/zwart hebben uitgedost en die hebben laten zien en horen dat wij trotse kanaries zijn, bedanken voor hun inzet en aanwezigheid. Laten we vaker van dit soort zanggroepjes maken….het klonk best goed! 

  Zohier, Tim Sander, Mike, Zoë, Isabelle, Romy, Chinouk, Bram (klein), Bjorn, Sanna, Yrsa, Bram (groot), Erik (iets minder groot) en Miranda (nog iets minder groot)…van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en het behalen van de 4de plek op het NK. Jullie hebben hard gewerkt en laten zien dat je bij de top van Nederland hoort. Een prachtige prestatie waar jullie en Die Haghe heel trots op mogen/moeten zijn!

  Een trotse supporter