• Die Haghe C1 op het NK: 4e van Nederland

  Na een spannende competitie werd de C1 kampioen en plaatste zich voor het NK in Papendrecht. Op dit NK werd de C1 uiteindelijk 4e van Nederland!

  Het behalen van het kampioenschap en de plaatsing voor het NK ging niet vanzelf. Met name de wedstrijden tegen TOP en Achilles waren erg spannend. De C1 presteerde het om alle uitwedstrijden te winnen. Zelfs toen Tim wegviel door een blessure raakte de C1 niet paniek. De vakken werden veranderd, de kinderen ging nog harder voor elkaar werken en invaller Bram deed het prima en hij ontwikkelde zich snel. En meer kinderen ontwikkelden zich snel want wat speelden ze de meeste wedstrijden sterk, goed om te zien wat vertrouwen met kinderen kan doen. In de competitie verloor de C1 uiteindelijk maar twee wedstrijden. Het bleef wel spannend tot de laatste competitieronde maar door de winst op Eibernest en het verlies van Achilles werd de C1 zelfs eerste in de poule. Echt een hele goede prestatie!

  Het NK was al meteen een week later dus veel tijd om ons voor te bereiden was er niet. Twee trainingen die we inclusief de reserves afwerkten, wat beelden kijken die Mathijs van de tegenstanders had gemaakt, wat informatie inwinnen bij korfbalbekenden elders in het land en vooral naar jezelf kijken. De kinderen duidelijk maken dat ze moeten genieten maar wel vol voor de winst moeten gaan. Dat je moet werken voor elkaar en elkaars sterke punten moet benutten. Dat je geconcentreerd en rustig moet verdedigen en dat je een beetje geluk moet hebben met de afronding. Dat je goed uitgerust aan het toernooi moet beginnen en dat we het grootste deel van de dag in het veld en/ of de kleedkamer doorbrengen. Gelukkig hadden alle kinderen al een keer een NK meegemaakt dus het kwam ze allemaal bekend voor.

  De dag begon goed want je kon gewoon behoorlijk rustig wakker worden. Geen Goes, Stiens of Enschede! Heerlijk! De bus vertrok om 9.00 uur. Mooi op tijd vertrokken en we kwamen vlak voor 10.00 uur aan in Papendrecht. Meteen merk je dat de organisatie alles op orde heeft: eigen dubbele kleedkamer, goede ontvangst, twee goede hallen, mooie en makkelijk te verkrijgen programmaboekjes en een op internet te volgen livescore. De kinderen kleden zich om en ze verkennen de hallen even want de meesten zijn nog nooit bij PKC geweest. We schieten even 10 minuten in en dan gaan we naar hal 1 waar het voorstellen van de ploegen plaatsvindt. Alle ploegen hebben een eigen muziekje, de lichten gaan uit en de spots aan en alle supporters laten zich horen. Na dit voorstellen even weer rustig worden in de kleedkamer, kort bespreken en op naar de 1e wedstrijd.

  De 1e wedstrijd is tegen KVZ. Na 10 seconden ligt de eerste er bij KVZ al in en je ziet ons even schrikken. Gelukkig is het snel 1-1 en vervolgens gaat het tempo omhoog en speelt de C1 een fantastische wedstrijd. Je hoopt van tevoren op zo’n begin. Mooie goals, veel verschillende doelpuntenmakers en aan het eind staat er na 24 minuten 14-6 op het scorebord. Tevredenheid alom dus.

  Je hebt tussen de wedstrijden door maar ruim een half uur en dus is het belangrijk dan goed te eten en te drinken. En daar zorgde ook dit jaar Miranda weer voor. Fruit, zoute crackers en knijpmoesjes lagen klaar. Heerlijk was het weer om Miranda erbij te hebben want ze weet precies wat tussendoor nodig is. Daarnaast was ze ook nodig voor de fysieke verzorging, zeker als de dag vordert en er kleine pijntjes komen.

  De 2e wedstrijd is tegen Oranje Wit. Van tevoren dachten we al dat dit een spannende gelijk opgaande wedstrijd zou worden. En dat werd het ook. We verdedigden goed en slim en we scoorden een paar mooie doelpunten. Helaas misten we in de laatste vijf minuten goede kansen en in de laatste minuut ging het helaas fout. Eerst scoorde Oranje Wit een mooie gelijkmaker. Vervolgens floot de scheidsrechter bij onze uitworp wat mij betreft onterecht in ons nadeel (de bal is volgens mij nooit in het bezit geweest van een Die Haghe speler die ging aanvallen). De Die Haghe kinderen konden daarna door de onrust niet snel genoeg reageren en vervolgens stond een Oranje Wit dame helemaal vrij en die scoorde de 6-7. Daarna floot de scheidsrechter meteen af en dus een nederlaag. Dat was even slikken omdat we erg lang de wedstrijd in handen hadden en dus al eerder de wedstrijd hadden moeten beslissen. Ook nu weer maar ruim een half uur om dit te verwerken en weer vol vertrouwen de laatste poulewedstrijd te gaan spelen.

   

  De 3e wedstrijd was tegen ZKV. Een grote sterke ploeg die al twee keer had gewonnen. Het werd toch ook nu weer een knappe wedstrijd van ons. We hebben wel lang achter gestaan maar ZKV kreeg ons er niet echt onder. Helaas misten we ook nu weer grote kansen op belangrijke momenten waardoor we ZKV niet genoeg onder druk konden zetten. We verloren met 6-5. ZKV ging dus de finale spelen en wij gingen de kleine finale om de 3e/ 4e plek spelen. Toch een mooie prestatie en de kinderen waren blij dat ze dit al bereikt hadden. We hadden nu iets langer rust en dus konden de kinderen nu even naar hun ouders of wat langer naar een andere wedstrijd kijken.

  De strijd om de 3e/ 4e plek werd gespeeld tegen KZ. KZ had maar net niet de finale gehaald en dus is het een erg goede ploeg. We speelden eigenlijk weer een goede wedstrijd en KZ ook. Het scoreverloop ging heen en weer en er werden aan beide kanten mooie goals gemaakt. In de eindfase stond KZ voor maar we konden toch nog gelijk maken en zo eindigde de wedstrijd bij 7-7. Omdat er toch een beslissing moest komen werd het dus 2x5 minuten verlengen. In die verlenging vielen er in totaal 9 goals. Spannend dus en ook nu weer een mooi scoreverloop dat beide kanten opging. Na in de verlenging eerst voor te hebben gestaan stonden we aan het eind een goal achter maar vlak voor tijd konden we gelijk maken. KZ kon nog een keer aanvallen en ze maakten helaas voor ons toch nog een treffer, eindstand 11-12 voor KZ. Weer een nederlaag in de laatste seconden…..en dus een 4e plek voor onze ploeg.

  Meteen na de wedstrijd bedankten de kinderen de toch vele (helaas miste ik wel flink wat selectiespelers) en luidruchtige supporters. Ik zag ook veel familieleden van de kinderen, erg leuk om dat te zien! Dit wordt door ons en de kinderen erg gewaardeerd. De sfeer in met name de hoofdhal was super en de kinderen konden hier 3 van de 4 wedstrijden spelen. Erg gaaf en ook wat dat betreft een ervaring rijker.

  Na onze wedstrijd werd de finale gespeeld (de finale was via een livestream thuis te volgen) en die werd gewonnen door Harkema/ Invicta C1. Van harte gefeliciteerd met de titel.

  Na de finale volgde de prijsuitreiking en we kregen een beker en een vaantje als aandenken.

  Daarna was het omkleden en klaarmaken voor de terugreis die ook lekker kort en snel was, heerlijk. In de kantine hadden Rob en Rob nog wat te eten voor de ploeg gemaakt en op die manier werd de dag mooi afgesloten. Nogmaals bedankt hiervoor.

  Al met al een superdag. Het was genieten en de kinderen hebben denk ik maximaal gepresteerd. Er was saamhorigheid, gezelligheid, er werd keihard gewerkt, tegenslagen werden snel verwerkt en het gas werd nog even verder ingedrukt. Zat er wellicht meer in? Er werd immers twee keer in de slotfase verloren? Ik denk dat we uiteindelijk op de juiste plek zijn geëindigd. De ploegen boven ons waren (net wat) beter.

  Alle supporters bedankt, Miranda bedankt, reserves Sanna/ Bjorn/ Yrsa en Bram bedankt, PKC bedankt, ouders bedankt maar vooral: kinderen van de C1 bedankt voor een mooi zaalseizoen. Nu op naar het veld waar we ook nog kansen hebben op een goede klassering.

  Erik.