• Die Haghe kamp, verslag 14 juli 2016

    Dinsdagochtend; de pupillen speelden spons, water en vuur. Met dit spel ben je of vuur, of spons of water. Zodra het startsignaal heeft geklonken, mogen de kids spelers van een ander team aftikken. Nadat er getikt is, laten beide spelers hun speelkaarten zien. De sterkste krijgt de kaart van de andere speler. Wanneer je een speelkaart hebt gewonnen, ren je zo snel mogelijk terug naar je eigen hoofdkwartier om de gewonnen speelkaart bij je begeleider in te leveren. De speler die de kaart heeft verloren, rent ook zo snel mogelijk terug naar zijn/haar eigen hoofdkwartier om een nieuwe speelkaart bij de begeleider te vragen. Wanneer je per ongeluk iemand van je eigen team tikt, ruil je van kaartje en ga je snel door om iemand anders te tikken.

    De aspiranten speelden Bermuda Driehoeksverhouding. Zij speelden dit in het bos. Zij kregen allemaal vragen. En het groepje dat het eerste de antwoorden en de vragen goed had was de winnaar. Het avondeten bestond uit aardappels (eerder op de dag geschild door de aspiranten) en spinazie en vissticks. In de avond deden de pupillen oasespel. Er zijn 2 grote groepen met dieren. En dan is het de bedoeling om elkaars oase te vinden. Je verslaat de tegenstander als je sterker bent dan diegene die je hebt getikt. Een olifant is bijvoorbeeld sterker dan een haas. De aspiranten speelden Don Puerdo.

    Op woensdag gingen we naar het dorp. Daar aangekomen speelden de pupillen piratenjacht. In het dorp waren allemaal verschillende piraten. Betty Boogbeeld, kapitein Haak, Kapitein Iglo, Captain Amerika, Steven Stil, Jack Sparrow, Zwartbaard en Kapitein Snorrebaard. De groepjes moesten deze piraten vinden.  De aspiranten speelden opzoek naar Captain X. De groepjes moesten met het oplossen van vragen de plek van de andere batterij vinden. Als de batterij gevonden is doet de walkietalkie het en kan je contact zoeken met de centrale post. Het groepje dat Captain X als eerste aantikt en zegt: "Captain X de jacht stopt hier!" wint. Na het heerlijke avondeten (nasi met kipsaté) gingen de pupillen levend bingo spelen. Hierbij speel je bingo. Maar als je het genoemde getal op je kaart hebt moest je ook een voorwerp zoeken en op dit nummer neerleggen. De aspiranten gingen het bos in om The curse of the Black Pearl te spelen. De groepjes moesten op zoek naar een schat. Deze ligt verspreid door het bos. En de groepjes moeten de stukken verzamelen. Vervolgens komen zij op de route een piraat tegen. Hij maant hen tot stilte, zegt dat hij het gelijk hoort. Hij vertelt hen over de vloek die nu op hen rust doordat zij het laatste verloren deel van de schat bezitten. De enige manier om te ontsnappen aan deze vloek is door het verloren deel bij de schat zelf te voegen. Dit moet samen met een bloedoffer van William Turner gebeuren. Alleen dan zullen zij weer als sterveling door het leven kunnen.

    Groetjes de piraten kampleiding