• Die Haghe kamp, verslag 12 juli 2016

    Vandaag (maandag) speelden we 's ochtends in het bos de kolonisten van Catan. In het spel zijn de kinderen verdeeld in 6 groepen met elk een eigen nederzetting. Binnen iedere nederzetting zijn er rovers, beschermers en ridders. De kinderen moeten overal grondstoffen vandaan halen en kunnen dan met de verschillende grondstoffen steden bouwen. Ook moet er op de struikrovers gelet worden. Zij vallen met waterpistolen de rovers aan. Een geraakte rover raakt dan de gestolen grondstof weer kwijt.
    Na de lunch gingen we het spel "piraat op zoek naar de schat" spelen. Dit keer hoefden we niet naar het bos maar speelden we op het veld van het kamphuis. De kinderen gingen in groepen op zoek naar de schat. Op de schatkaart zie je waar de schat verstopt ligt. De schatkaart was helaas in stukken en om de stukken te verdienen moest je vragen goed beantwoorden. Deze vragen hingen in enveloppen verspreid over het terrein. Het groepje dat het eerst de schat had gevonden was de winnaar.

    Het avondeten was vandaag zeeschelpen met bolognaisesaus en een overheerlijke schelp als toetje. Na het eten ging voor het eerst deze week de kampwinkel open. De snoepvoorraad kon zo weer lekker aangevuld worden. Daarna gingen we zingen bij het kampvuur en werd het ook tijd voor de eerste nachtzoenen. Aan het eind van deze dag gingen de aspiranten "piraten monopoly ganzenbord" spelen. In zes groepen loop je een tocht af. De dobbelsteen bepaalt de route. Het doel is om als eerste in het kraaiennest te komen. De route gaat langs nummers en bij een aantal nummers zijn opdrachten. 


    Groetjes van de kamppiraten