• Die Haghe kamp, verslag 11 juli 2016

    Zaterdag in de ochtend stonden we met z'n allen klaar om een gezellige piratenweek tegemoet te gaan in het gevaarlijke Ellertshaar. Een goede busreis dit jaar. Snel na aankomst deden we het brandoefeningspel. Het groepje van Marjolein deed dit het beste. Na een heerlijk piratenvoer gingen de pupillen 's avonds het bos is. Daar werd het spel de Regenboogpiraten gespeeld. Je moest je witte t-shirt aan en zo veel mogelijk leiders vinden om daar een verfstip op je t-shirt te krijgen. De leiding die de verfstippen uitdeelden, zaten verstopt of renden door het bos. De kinderen moesten dus goed hun best doen om alle kleuren te verzamelen. De t-shirts zagen er na afloop allemaal mooi uit. De aspiranten speelden in het bos Muiterij. Zoals het woord al zegt gaat het bij dit spel om het veroveren. Er zijn 3 groepen met elk hun eigen terrein. De groepjes pikten van elkaar stukjes van de schat. Het groepje met de meeste stukjes won het spel. De kinderen van het rode team deden dit het best. Na het spel ging iedereen rustig slapen. Altijd fijn, zo'n rustige eerste nacht.

    De weersvoorspellingen van deze week zijn zodanig dat we besloten hebben om op zondag gelijk te gaan zwemmen. Het was heerlijk weer om dit te doen. Het is een mooi meer met een heerlijk strand. Het avondeten bestond uit andijviestamppot, peen en uien met een gehaktbal en een heerlijk toetje: ijs, slagroom en chocoladesaus. 's Avonds gingen de pupillen in het bos het piratengeluidenspel doen. De kinderen gingen op zoek naar verschillende geluiden zoals Lorre, Kielhaler, Scheepshoorn, captain horsefight en de scheurbuikschavuit. De groep die het eerst alle geluiden had gevonden had gewonnen. De aspiranten speelden escape from Tortuga. De kinderen zijn als piraten opgepakt door de Engelsen en zitten gevangen op het eiland Tortuga. Uiteraard willen de piraten van het eiland ontsnappen en de zee weer op, maar het eiland wordt goed bewaakt door de Engelsen. Zij patrouilleren over de hele kavel. Om te ontsnappen moeten de piraten een signaal kunnen geven richting de open zee, zodat het piratenschip weet wanneer zij in actie moeten komen. Dit signaal wordt door middel van een piratenvlag afgegeven. De piraten moeten bij verschillende posten een deel van de piratenvlag ophalen, zonder opgepakt te worden door de Engelsen. Wanneer de piraten de hele vlag hebben, moeten zij deze bij de centrale post ophijsen. Dit is het signaal voor het piratenschip om in actie te komen en de gevangen piraten van het eiland te halen.

    Groetjes de kamppiraten

    PS1 bij deze willen wij ook de alle sponsors bedanken die een groetje hebben gedaan, die producten hebben gesponsord, maar onze speciale dank gaat uit naar Bolexa en slagerij Dungelmann.

    PS2 voor diegene die een facebookaccount hebben: er is ook een besloten Die Haghe Kamp groep. Je kunt hier uiteraard lid van worden. Hierop worden ook berichtjes geplaatst vanuit het piratenkamp. https://www.facebook.com/groups/422246394481284/