• Hoe doet de jeugd het in de zaalcompetitie

  van uw jeugdreporter

  Allereerst wil ik iedereen een fantastisch sportief, succesvol maar vooral een gezond 2020 toewensen.

  Nu iedereen (bijna) 4 wedstrijden heeft gespeeld maar eens een up-date hoe onze jeugdploegen ervoor staan en om te beginnen bij onze jongste teams.

  De F2 doet het fantastisch en scoren er flink op los en moeten alleen KCC nog boven zich dulden. Eind januari staat deze kraker met een uitwedstrijd op het programma.

  De F1 doet het ook goed en staan nu op een 3e plek waar ODO en Nieuwerkerk de lijst aanvoeren. Ook hier staat er eind januari de kraker tegen Nieuwerkerk in de Transvaalhal op het programma.

  Ook de E4 gaat uitstekend en voert samen met Avanti de ranglijst aan. 18 Januari in Pijnacker spelen zij tegen elkaar en gaan dan zien wie er alleen de koploper wordt.

  Voor de E3 is het nog niet zo succesvol maar zijn er zeker nog mogelijkheden om flink te stijgen en 18 januari is daar de eerste mogelijkheid voor tegen Tempo.

  Hoewel de E2 onderaan staat staat het verdedigend gewoon goed. Met maar 18 doelpunten tegen is het bijna de minst gepasseerde verdediging. Nu nog zelf de doelpunten gaan maken dan komen de punten vanzelf.

  Met de E1 gaat het voorlopig voorspoedig en voert alleen de ranglijst aan. Nu moet dit wel worden vastgehouden want de tegenstanders willen altijd graag van de koploper winnen.

  Met slechts 1 punt achter op ODO en Valto staat de D2 op een derde plek. Op 18 en 25 januari zijn dit ook de tegenstanders dus dan kan zo maar alles omgedraaid zijn. Een spannende periode dus.

  In de Hoofdklasse lijkt het nu al te gaan tussen TOP, Groen Geel en onze D1. Met 7 punten staan deze ploegen 3 punten los van de rest. Ook voor hen is januari een belangrijke maaand wat dan zijn TOP en Groen Geel de tegenstanders.

  Voor de C2 is het een leuke poule waarin iedereen van elkaar kan winnen. Alles staat dus nog dicht bij elkaar en eind januari denk ik dat deze ranglijst volledig op zijn kop is gegaan.

  De C1 heeft het in de hoofdklasse niet makkelijk. Fortuna lijkt daar de favoriet maar het kan nog alle kanten op omdat de overige ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

  Een ploeg die zijn draai nog niet heeft gevonden is de B2 en daar gaan zij in 2020 verandering in brengen. De 5e plek welke zij nu bezetten is zeker voor verbetering vatbaar en daar heb ik alle vertrouwen in.

  Koog Zaandijk en Fortuna zijn de koplopers in de hoofklasse waarin de B1 3e staat. Komend weekend spelen de koplopers tegen elkaar en dus de mogelijkheid om dichterbij de 2e plek te komen.

  Onze A3 heeft het erg moeilijk maar zijn er zeker mogelijkheden om de 6e plek waar het nu staat te veranderen naar een hogere plek op de ranglijst.

  Een keurige 1e plek is er nu voor de A2 maar wel met wedstrijden meer gespeeld. Zaak is dus om de komende wedstrijden te winnen om in ieder geval bovenin mee te blijven doen.

  Tenslotte onze A1 wat de koppositie in de laatste wedstrijd verspeelde. Gezien de wedstrijden die ik heb gezien moet het mogelijk zijn om tot aan het eind van het seizoen mee te blijven doen voor de titel en heb daar alle vertrouwen in. zaterdag tegen AW. DTV kan daar een eerste stap in gezet worden.

  Zoals u ziet gaat het in de breedte best wel goed met onze jeugd en dat verdiend een groot compliment voor alle coaches die week in week uit hun vrije tijd besteden om dit voor elkaar te krijgen.

  Kom gewoon eens kijken dan ziet u zelf hoeveel plezier onze teams uitstralen.

  Veel succes tijdens de rest van deze competitie.