• Voorbeschouwing speelronde 2 zaalcompetitie

  • Die Haghe is goed begonnen aan de zaalcompetitie met een mooie overwinning op Rohda. De eerste uitwedstrijd staat nu op het programma en moet men afreizen naar Delft om tegen Excelsior aan te treden. Excelsior moest daarentegen toezien dat KVA er net met de winst vandoor ging.

    Op de website van Excelsior staat te lezen dat Die Haghe hoog staat aangeschreven en zich dus moeten opmaken voor een moeilijke wedstrijd. Zij zullen Die Haghe goed geanalyseerd hebben en hun strijdplan klaar hebben. Tegen KVA werd vooral Jelmer Beijeman aangespeeld want dit is gewoon een goede schutter en wist 8 keer (50% van de doelpunten) de korf te vinden. De andere spelers moeten dan ook hun doelpunten mee pakken maar de dames hadden het niet makkelijk in Amstelveen en scoorden net als de overige heren slechts 4 keer. Maar de coach zal hier zeker aan gewerkt hebben. Die Haghe wist tegen Rohda wel de doelpunten mooi te verdelen met 13 doelpunten bij zowel de dames als de heren met uitschieters van Sander en Eva. Bij Die Haghe weten wij dat iedere week wel iemand opstaat om de doelpunten voor zijn/haar rekening te nemen wanneer het bij de andere even niet lukt. Het gevarieerd aanvalsspel en het goede verdedigen is zeker moeilijk voor de tegenstanders om mee om te gaan. Die Haghe zal ook hun strijdplan klaar hebben en met vertrouwen de wedstrijd in gaan.

    Ook Die Haghe 2 speelt uit tegen Excelsior 2 en dat beloofd een spannende wedstrijd te gaan worden. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd en kunnen dus meteen een tikje uitdelen. Vitesse 2 en ZKC ’31 2 hadden ook hun wedstrijd gewonnen en spelen ook tegen elkaar. Na deze ronde kunnen er dus zomaar nog maar 2 koplopers zijn. Dit betekend dat de verleizende teams ook tegen elkaar spelen en de punten zullen willen behalen om niet meteen iin de onderste regioenen komen te staan.

    In sporthal De Buitenhof start Die Haghe 2 om 15.40 uur en aansluitend de wedstrijd van Die Haghe 1.

    Iedereen weer veel plezier en succes !!