• Tempo A1 - Die Haghe A1...een moeilijke horde

  • Met een kampioenschap in zicht moesten we de horde in Alphen nog nemen. Vooraf wisten we dat Groen Geel had gewonnen, dus bij winst nog geen kampioenschap. Deze wedstrijd moest in ieder geval gewonnen worden.
    Tempo heeft gewoon een goede ploeg (voor mij de beste nr 2), dat wisten we vooraf. Het 1e schot van Tijn betekende 0-1 maar daarmee was helaas voorlopig het woord aan Tempo. Wij waren wat slordig, maakten de kansen niet af en het ons zo bekende strakke verdedigen was het ook even niet. Voor het eerst zat ik ook niet helemaal gerust op de bank.
    De 2e helft moest het dan maar gebeuren en dan gebeurde ook... Tempo pakte nog 1x een voorsprong, maar na de 10-10 van Bram liepen we voor het eerst van ze weg. Wij gingen nu echt knokken en Tempo hield het in mijn ogen gewoon niet helemaal meer bij.
    Ze kwamen nog 1x op 1 doelpunt en eerlijk is eerlijk, op dat moment hadden we de scheids niet echt mee. De vechtlust van de ploeg was de doorslag en via 13-14 liepen we uit naar steeds weer 3 doelpunten voor. De overwinning  van 14-19 was toch wel terecht, maar o wat was het een gevecht voor alle 8. Het valt enorm te prijzen dat jullie ook dit kunnen! Misschien was het korfballend dan niet zo goed, maar je bent pas een ware kampioen als je ook mindere wedstrijden weet te winnen. We mogen zeker de kwaliteit van Tempo niet onderschatten, maar wij hebben gewoon een betere ploeg, die de horde, al was het een moeilijke, toch nam en op vechtlust de 2 punten binnen haalde. 

    Eerlijk gezegd was ik blij dat het kampioenschap er nog net niet is want na de wedstrijd vlogen jullie naar de selectie, het 3e om daar te paraat te staan. Ook dat is de A1, echt super. Het werd door ouders allemaal fijn en goed opgepakt, waarvoor mijn dank!

    We feliciteren het 2e met het kampioenschap en zijn blij ook daar een bijdrage aan geleverd te hebben.

    Komende zaterdag kan dan eindelijk voor ons de vlag uit. Tegen Valto, dat is een mooi affiche. Jullie verdienen het om definitief als de nummer 1 het zaalseizoen te sluiten en de promotie naar de hoofdklasse te maken. Ik hoop zo dat er veel Kanaries a.s. zaterdag om 13.30u deze kanjers komen steunen. Ik weet dat Die Haghe hier goed in is dus laat het zien en kom naar de hal. Deze ploeg verdient het, dus kinderen van  de ploegjes die zij trainen, kom je trainers lekker aanmoedigen, supporters tot zaterdag in de Campus!

    Tot slot dank naar de rijders die van de B1 snel de reserves brachten, de rijders die de A1-ners naar eerder genoemde ploegen en Roy weer voor de extra auto heen.
    reserves van de B1 en A2 (Syl, je viel prima in) ook bedankt. Tot zaterdag allemaal.
    SPANNEND!!!

    Petra