• KIPPIE`S VOORBESCHOUWING zaalcompetitie speelronde 11

  • Na de gesplitste speelronde 10 kunnen wij nu weer verder met speelronde 11 waar weer interessante wedstrijden op het programma staan en welke de ranglijst zouden kunnen wijzigen.

    Deze keer begin ik eens met de degradatieplekken omdat daar het meest spannend is en dan maar gelijk dé wedstrijd van deze week tussen nummer 8 RWA en nummer 7 HKV Ons Eibernest. Het onderlinge verschil is 1 punt voor de verliezer komt degradatie wel erg dichtbij. Er zal dus voldoende spanning bij de spelers aanwezig zijn en ik verwacht geen mooie wedstrijd maar wel heel veel strijd om de punten binnen te halen. RWA heeft weliswaar een iets minder doelsaldo maar won wel de wedstrijd in Den Haag. Mijn verwachting is dat ook nu RWA de winst naar zich toe zal trekken en wellicht in kan lopen op tot op 1 punt nummer 6 ONDO.

    Het Zeeuwse ONDO krijgt Tilburg op bezoek en zal het knap lastig krijgen om de wedstrijd te winnen. Voor de tilburgers staat er niet zo veel meer op het spel maar willen wel zo hoog mogelijk eindigen en zijn de laatste weken lekker op schot. Toch zijn er periodes in de wedstrijd dat zij de korf even niet kunnen vinden en als ONDO dan scherp is kan het wellicht toeslaan.

    Koploper VALTO krijgt in De Lier de Groen/witte brigade van Vriendenschaar te bestrijden. Dit kan wel eens een lastige pot worden want hoewel Valto nog wel steeds wint, zie ik toch wat haperingen af en toe tijdens de wedstrijden. Vriendenschaar lijkt langzaamaan de vorm van het begin aan de competitie te hebben gevonden en zullen graag van de koploper willen winnen. Zit er een verrassing in? Ja dat zou zo maar kunnen maar ik denk dat Valto toch in de slotfase van de wedstrijd de punten binnen gaan halen.

    Die Haghe speelt thuis in de Sportcampus tegen Fortis wat ook veilig lijkt. Voor beide staat er eigenlijk niets meer op het spel, maar Die Haghe moet wel winnen om eventueel toch weer dichterbij Valto te komen wanneer zij een misstap maken. Aan het scorend vermogen zal het niet liggen, maar dan moet het wel een betere eerste helft als tegen Vriendenschaar spelen.

    Voor nu weer iedereen veel plezier en succes !!!