• Die Haghe 2 is bezig aan een goed seizoen (deel 2)

  • In deel 1 (zie https://www.diehaghe.nl/2022/12/20/die-haghe-2-is-bezig-aan-een-goed-seizoen/) waren wij gebleven bij de zaalcompetitie en daar de laatste wedstrijd van 2022. Die Haghe 2 stond toen gedeeld op een 2e plek met Valto 2 en Vriendenschaar 2 achter Tilburg 2.

    De eerste wedstrijd van 2023 was tegen HKV/OE 2 werd een gemakkelijke prooi voor Die Haghe 2 maar koploper Tilburg 2 verloor van Valto 2 en zodoende waren er 4 koplopers want ook Vriendenschaar 2 won hun wedstrijd.
    De volgende wedstrijd werd uit bij Valto 2 op een moeilijke wedstrijd gerekend maar Die Haghe 2 bleek veel te sterkt en won overtuigend. Vriendenschaar 2 won ook maar Tilburg 2 liet weer een puntje liggen en waren er dus nog 2 koplopers.
    Een week later wachtte thuis de wedstrijd tegen TOP 3 en dat werd een moeilijke wedstrijd waarbij Die Haghe 2 maar niet in het spel kwam. Daarom was het juist mooi om te zien dat er met hard werken toch de winst werd binnen gesleept. Omdat Tilburg 2 en Vriendenschaar 2 de punten verdeelden, was het team van Snaphaan en Korporaal ineens alleen koploper met 1 en 2 punten verschil.
    De eerste van de returnwedstrijden begon Die Haghe 2 thuis tegen Tilburg 2 en daar was nog iets tegen goed te maken omdat er uit werd verloren. Met zeer gecontroleerd spel overklaste het de tegenstander met 23-9 en bleef het bovenaan de ranglijst staan. Valto 2 en Vriendenschaar bleven door hun overwinning wel in het spoor op 2 en 3 punten.
    Vorige week werd de uitwedstrijd zoals een beetje verwacht weer een duidelijke overwinning tegen RWA, maar liep het in de stand wel uit omdat zowel Vriendenschaar 2 als Valto verloren.

    De wedstrijd van afgelopen zaterdag uit bij Vriendenschaar 2 kon wel eens een mooie stap richting iets moois worden. Dit werd een mooie overwinning al kon het pas in de slotfase definitief afstand nemen. Door het carnavals weekend speelt Tilburg volgende week maar kan dan als nummer 2 op 4 punten komen.

    Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Die Haghe 2 er goed voor en dat is nu al een groot compliment waard.
    Op 11 maart is de eerst volgende wedstrijd thuis tegen Fortis 2. Daarna volgt nog HKV/OE 2 uit,Valto 2 thuis en Top 3 uit.