• KIPPIE’S Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 9

  • Na de uitslagen van de vorige speelronde, zijn er toch wel wat verschuivingen in de stand geweest. Vakto en Die Haghe zijn nog steeds de nr 1 en 2 maar is Valto wel uitgelopen door het verlies van Die Haghe.Fortis staat nu inmiddels 3e en is Die Haghe tot op 2 punten genaderd. Vriendenschaar en Tilburg staan daar weer 1 punt achter gevolgd door ONDO, RWA en HKV.

    Deze week staan er zeker voor de middenmoot en de in gevaar zijnde ploegen belangrijke wedstrijden op het programma en daar kunnen weer verschuivingen plaats vinden.

    Koploper Valto zal het in de thuiswedstrijd gaan opnemen tegen “De Eibers” en dat mag eigenlijk geen probleem zijn. Echter hadden zij het vorige week tegen RWA best wel lastig en ben benieuwd of zij de scherpte weer terug kunnen vinden. HKV heeft de punten in strijd om de onderste plaatsen hard nodig maar ik verwacht niet dat zij deze wedstrijd gaan winnen.

    Die Haghe ontvangt het sterke Tilburg op de Sportcampus en zal alle zeilen moeten bij zetten om de blauwhemden van zich af te schudden. Na 2 minder wedstrijden wisten zij tegen Vriendenschaar een uitstekende wedstrijd neer te zetten en willen dit nu graag door zetten en zich te revancheren voor de thuis nederlaag. Die Haghe verloor vorige week toch wel verrassend van ONDO al was het spel niet slecht maar was de afronding gewoon niet goed. Voor eigen publiek kunnen zij met hun steun wellicht laten zien dat dit een incident was. Ik verwacht hier een gelijk opgaand duel en moet Die Haghe eigenlijk winnen om niet helemaal meer kansloos te zijn om de koploper te achterhalen.

    Vriendenschaar beleeft een wisselvallig zaalseizoen en is duidelijk zoekende naar de vorm van aan het begin van de competitie. Tegen ONDO zal dit dan moeten gebeuren anders zzullen zij toch echt met de onder hen staande ploegen rekening moeten gaan houden. En juist ONDO staat dus slechts 2 punten achter en gebrand zijn om op gelijke hoogte te komen. De winst op Die Haghe zal hen hier zeker een steun in de rug zijn. Toch verwacht ik dat door het thuisvoorddeel Vriendenschaar deze wedstrijd gaat winnen.

    En dan nog nummer 3 Fortis wat thuis aan gaat treden tegen RWA. Beide teams spelen de laatste weken steeds met meer zelfvertrouwen waardoor Fortis bij winst definitief van de onderste regionen afstand kan nemen. Het is juist RWA dat één van deze ploegen is en die willen uiteraard daar weg komen. Het goede spel tegen de koploper vorige week zal hen sterken in het geloof op een goede afloop. Ook hier denk ik dat het publiek een spannende wedstrijd te zien gaar krijgen en zouden de gasten wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

    Natuurlijk wens ik iedereen weer veel plezier en succes!!