• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 7

  • Na de vorige speelronde is het alweer tijd voor de laatste “heenwedstrijden” en  staan er voor de stand weer interessante wedstrijden op het programma waar de nodige verschuivingen kunnen ontstaan.
    Na het verlies van vorige week mag Die Haghe het in de eigen Sportcampus gaan opnemen tegen ONDO (M). De Zeeuwen beleefde vorige week een bixar wedstrijd verloop. Na een 7-0 voorsprong keek het met rust tegen een achterstand aan en in de 2e helft wisten zij een 14-18 achterstand om te buigen naar een 24-23 overwinning. Een grillige ploeg dus die met Thomas Mesu en Dennis Witte veel scorende spelers in huis heeft. De andere spelers gaan echter steeds meer mee scoren dus zeker geen ploeg om te onderschatten. Voor eigen publiek moet Die Haghe de overwinning zien veilig te stellen om in het spoor van Valto te blijven om zo nog kans op de koppositie te houden. Hoewel ONDO dus een onberekenbare ploeg is moet het voor Die Haghe wel mogelijk zijn om de punten veilig te stellen.
    Koploper Valto moet naar RWA en deze ploeg laat iedere week vooruitgang zien en is het zeker nog geen uitgemaakte zaak voor de Westlanders. Het hoge percentage wat zij tegen Die Haghe in de eerste helft lieten zien zal denk ik moeilijk te evenaren zijn maar ik ga er van uit dat zij toch wel de overwinning mee naar huis nemen.
    Nummer 3 Vriendenschaar speelt uit tegen Tilburg wat op de 5e plek staat en op gelijke hoogte met de directe opponent wil komen. Qua doelsaldo ontloopt het bijna niets dus beloofd dit een spannend duel te gaan worden waarbij ik denk dat Tilburg net aan het langste eind gaat trekken.
    Nummer 4 Fortis krijgt hekkensluiter HKV Ons Eibernest op boezoek en is zeker voor de Hagenezen belangrijk . Wanneer het zelf weet te winnen zou het zomaar eens een paar plekken kunnen stijgen maar voor Fortis is het ook van belang want bij verlies moet het dan naar beneden ipv naar boven kijken. Scorend ontloopt het elkaar niet veel maar verdedigend heeft HKV het toch moeilijker en daarom verwacht ik een kleine overwinning voor Fortis.

    Ik wens een ieder weer veel plezier en succes!!