• Die Haghe verliest kraker tegen Valto

• De Vreeloohal in De Lier was zeer goed gevuld voor deze kraker tussen de twee nog ongeslagen teams in de Overgangsklasse D. De toeschouwers zagen de thuisploeg winnen en zodoende de koppositie nu alleen innemen.

Schotpercentage
    Die Haghe begon scherp aan de wedstrijd en nam een 1-3 voorsprong. Valto begon beter in de wedstrijd te komen en wist de stand binnen luttele minuten naar 7-4 te tillen. Liefst 11 doelpunten in 8 minuten spelen: dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd!

Die Haghe wist knap terug te komen tot 7-7, maar Valto was niet te stoppen en wist (mede dankzij topscoorder Tom Voskamp) een ongekend hoog percentage te halen. Tot 10-8 bleef Die Haghe nog aanhaken, maar de thuisclub leek niet meer te kunnen missen en scoorde er lustig op los.
    Die Haghe speelde niet slecht, creëerde zelf ook kansen om te scoren maar wist deze niet te benutten. Eigenlijk behaalde alleen Sander Snaphaan in scorend opzicht een voldoende. Via 17-9 werd het uiteindelijk 20-11 bij rust. Die Haghe moest in de kleedkamer een ander strijdplan bedenken om het tij nog enigszins te keren.

Gelijkwaardig
    De 2e helft zag het publiek een iets ander Die Haghe. Met energiek spel wisten de Hagenaars de achterstand langzaam in te lopen en vooral de heren van Valto beter te bespelen. De normaliter doeltreffende dames van Die Haghe hadden het moeilijk met hun opponentes en werden zeer goed verdedigd. Alleen Eva Korporaal wist zich in de 2e helft te onderscheiden door haar doelpunten mee te pakken. Na 38 minuten was Die Haghe tot op 5 doelpunten genaderd, maar dichterbij kwam het niet meer. Met 27-20 was het spel wel gespeeld en de 2 laatste scores van beide teams waren dan ook een formaliteit. Valto won terecht met 29-22 en behoudt de koppositie. Die Haghe moet de wonden likken en gaat zich richten op de wedstrijd van volgende week.

Stand
    Zoals gezegd is Valto nu koploper met Die Haghe daar 2 punten achter. Vriendenschaar staat op de derde plaats (op 3 punten van Die Haghe) na het gelijke spel tegen Fortis en de rest volgt daaronder.