• KIPPIE´S Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 5

  • Als eerste wil ik allen alle goeds voor 2023 wensen met vele mooie wedstrijden.

    Na een rustperiode van een aantal weken gaan we dus vrolijk verder met de zaalcompetitie en staan er voor deze speelronde weer leuke wedstrijden op het programma. Maar hoe staat het er ook alweer voor?
    Valto en Die Haghe gaan aan kop met 8 punten, Tilburg en Vriendenschaar volgen met 4, RWA en Fortis met 3 en HKV Ons Eibernest en ONDO met 1 punt. In de rustperiode hebben de eventuele geblesseerde spelers de tijd gehad om te herstellen en weer aan te sluiten bij hun teams. Voor diegene die nog niet hersteld zijn hoop ik voor hen een snelle terug keer op de velden.

    De wedstrijd van deze week is de Haagse derby tussen Die Haghe en HKV. De derby’s zijn altijd wedstrijden op zich waar strijd en passie zeker niet zullen ontbreken. Koploper Die Haghe zal in de eigen hal moeten winnen om gelijke tred te houden met Valto. En HKV heeft de punten hard nodig om onderin weg te komen. Bij de Kanaries kan iedereen wel de korf vinden daar waar bij HKV het vooral Vincent vd Spek en Blessdy Blom de doelpuntenmakers zijn en de overige spelers pakken dan ook wel wat doelpunten mee. Voor Die Haghe dus zaak om vooral de genoemde spelers aan banden te leggen en zelf wel met het afwisselende spel tot scoren te komen. Mocht dit lukken dan moet de winst er wel in zitten.

    Koploper Valto speelt tegen Tilburg en zal voor eigen publiek natuurlijk graag de koppositie behouden in aanloop naar volgende week voor de topper tegen Die Haghe. Tilburg daarentegen zal zich met hand en tand verdedigen, want die willen weg blijven van de onderste regionen. Mijn verwachting is dat Valto wel gaat winnen maar zal er wel voor moeten vechten tegen de Tilburgers

    Vriendenschaar moet in de uitwedstrijd tegen RWA de punten zien veilig te stellen anders gaat de opponent hen voorbij en dat is wat RWA graag voor de eigen aanhang wil bewerkstelligen. Dit kan wel eens een heel spannend duel gaan worden waarbij het lang gelijk op zal gaan. Wanneer je naar de topscoorderslijst kijkt ontlopen de spelers elkaar niet veel dus veel zal van de vorm van de dag afhangen. Ik verwacht dat RWA wel eens zou kunnen winnen en dus een plekje op ranglijst opschuift.

    Tenslotte dan nog ONDO tegen Fortis. Dit is ook een belangrijk duel want ONDO zal moeten winnen om de aansluiting met de bovenstaande ploegen te houden. Voor Fortis geld eigenlijk hetzelfde als HKV want ook zij staan in de gevarenzone. Ik verwacht geen hoogstaand korfbal maar wel een wedstrijd met de juiste instelling om alles te geven.

    Ik wens een ieder natuurlijk weer veel plezier en succes !!