• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 3

  • Na 2 mooie overwinningen, staat er voor Die Haghe in speelronde 3 een heuse topper op het programma. Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam komt naar de Sportcampus (Breedtehal B) en is ook nog zonder puntverlies.

    Die Haghe had het de vorige speelronde best wel lastig tegen RWA maar dat kwam eigenlijk wel grotendeels door het eigen spel. Daar waar de passing altijd redelijk tot goed verzorgd is, was het deze keer een stuk minder maar wist dit in de 2e helft weer beter te doen en uiteindelijk een terechte overwinning te behalen. Mooi was weer dat bijna alle spelers ook de korf weer wisten te vinden wat tegen de groene brigade van Vriendenschaar hard nodig zal zijn. De tegenstander is ook een ploeg die meestal in een lekker tempo speelt en ook met verschillende variaties aan spelpatronen. Eigenlijk spelen zij hetzelfde spel als Die Haghe met verdedigend veel druk te geven en aanvallend met veel beweging op zoek naar de eventuele 2e kans. Beide ploegen scoren ongeveer evenveel en hebben ook bijna hetzelfde aantal tegendoelpunten. Wanneer we kijken naar de topscoorders, valt op dat bij Vriendenschaar de heren iets beter scoren en dan vooral Marijn Bakema en julian Voorwinden, en aan de kant van Die Haghe de dames meer scoren al is Anne Timmer met een miniem verschil de topscoorderslijst bij de dames aanvoert. Beide coaches zullen dus moeten puzzelen om de juiste tactiek te vinden om te zien waar het verschil gemaakt kan worden. Het beloofd dus een spannende partij korfbal om de koppositie te gaan worden en durf ik niet te zeggen wie er met de winst vandoor gaat al hoop ik natuurlijk dat dit ons cluppie is.
    De wedstrijd begint om 19.15 uur en dit keer speelt het Nederlands Elftal niet op het WK dus verwacht ik volle tribunes met supporters om onze kanjers aan te komen moedigen.

    Dan is er nog Valto wat ook nog zonder puntverlies is en die ontvangt Fortis wat 1 punt verloren heeft. Ook dit wordt dus een mooie strijd maar mijn verwachting is dat Valto de punten in De Lier houdt. RWA heet slechts 1 punt en speelt tegen Tilburg wat nog puntloos is. Hier verwacht ik een overwinning voor de gasten en tenslotte spelen ONDO (M) en HKV Ons Eibernest een onderling duel om de eerste punten binnen te halen. Wanneer de Hagenezen spelen zoals tegen Vriendenschaar moet het voor hun gaan lukken.

    Veel plezier en succes !!!!