• Wedstrijdverslag Die Haghe 1 vs KV Tilburg & RWA

• Beste allemaal,

Het wedstrijdverslag van de eerste zaalwedstrijd van Die Haghe 1 is vorig week per ongeluk niet doorgestuurd naar de site. Vandaar vandaag twee verslagen. Leuk om nog eens terug te lezen.
    Op de topsportsite https://www.haagsetopsport.nl zijn de verslagen ook terug te vinden. Ook leuk om daar eens te kijken.

Veel dank aan Willem Kipp voor het maken van de verslagen!

• Die Haghe wint na stroeve start van RWA

• De 2e wedstrijd van de zaalcompetitie stond thuis tegen RWA op het programma. Die Haghe wist, onder toeziend oog van weinig publiek (i.v.m. de wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK) de strijd in de Topsporthal van de Sportcampus in het Zuiderpark in winst om te zetten.

Stroef
    De gasten uit Rhoon hadden aangegeven te proberen voor een stunt te zorgen en namen direct de eerste score voor hun rekening. Die Haghe begon stroef aan de wedstrijd door vooral in de passing niet secuur te zijn. RWA had de Hagenezen goed bestudeerd en wisten vooral het voorsnijden er uit te halen. Na zo’n 10 minuten stond het door om en om scores 3-3 voordat Die Haghe voor het eerst het verschil naar 2 bracht. RWA knokte zich weer terug en namen na 16 minuten bij 6-7 brutaal weer een voorsprong. Na de gelijkmaker nam coach Tim Abbenhuis (DH) een time-out om zijn ploeg op scherp te zetten. Dat leek te helpen, want zijn team scoorde direct de 8-7. Tot 9-8 wist RWA het nog bij te benen, maar vervolgens was het Die Haghe die in de laatste 5 minuten voor de rust definitief met 13-8 afstand nam.

Wisselvallig
    Na de pauze scoorde Die Haghe de 14-8 en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Tot aan de 30e minuut bleef het verschil 5 en er volgde daarna aan beide kanten een rommelige periode in de wedstrijd. Het duurde tot aan de 40e minuut voor er weer een doelpunt viel te bewonderen. Die Haghe was gewoon de betere en liep langzaamaan steeds verder weg van RWA en won de wedstrijd uiteindelijk met 23-15.

Stand
    In de Overgangsklasse D zijn er nog 3 ploegen zonder puntverlies: Valto, Vriendenschsaar en Die Haghe. Valto had een makkelijke dag tegen ONDO, Vriendenschaar won van HKV Ons Eibernest en Die Haghe dus van RWA. Daarna volgt Fortis met 3 punten na de winst op Tilburg. RWA heeft 1 punt en Tilburg, HKV en ONDO zijn nog puntloos.

Volgende week speelt Die Haghe om 19.15 uur weer thuis in sporthal B tegen Vriendenschaar.

We rekenen op veel publiek!

• Die Haghe begint zaalcompetitie met winst

Na de drie gespeelde zaalwedstrijden tijdens de Haagse Korfbaldagen voorafgaand aan de start van de zaalcompetitie, moest er worden afgereisd naar Tilburg om daar tegen K.V. Tilburg het zaalseizoen te openen.

Matig
    Tegen het voor ons onbekende Tilburg begonnen de Kanaries matig aan de wedstijd en hadden het vizier zeker nog niet op scherp staan. Zodoende keek het na tien minuten tegen een 3-1 achterstand aan en moest er iets gaan gebeuren. Die Haghe schakelde naar een iets hoger tempo en dat resulteerde een paar minuten later in een 3-4 voorsprong voor de Hagenezen. Tilburg liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en scoorde maar liefst drie maal op rij en liep dus weg naar 6-4. Met nog tien minuten voor de rust wist Die Haghe dat het een spannende wedstrijd kon gaan worden, maar pareerde uitstekend door heel snel óók drie keer te scoren. Tot aan de rust bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden en door om en om te scoren leek het vlak voor rust 9-9 te worden. Tilburg wist echter, met nog maar twee seconden op de klok, door een prachtig afstandsschot toch met een 10-9 voorsprong de rust in te gaan.

Sterk
    Vanaf de eerste minuut in de 2e helft was het Die Haghe die furieus uit de startblokken kwam. Met een strafworp, twee hele slimme aanvallen en een vrije worp stond het binnen vier minuten 10-13 en leek Tilburg enigszins op de knieën te gaan. Hoewel Die Haghe steeds een doelpunt mee scoorde, kroop de thuisploeg halverwege de 2e helft naderbij tot 16-18. Die Haghe had het verdedigend nu beter op orde en met nog vijf minuten te gaan, was het Nienke Hoogeveen met twee doelpunten die de wedstrijd met 17-21 in het slot gooide. Mede omdat Tilburg bij 20-22 een strafworp miste, konden de Kanaries de wedstrijd uitspelen en uiteindelijk met 21-23 de overwinning vieren.

Uitslagen
    ONDO wist thuis niet te winnen van Vriendenschaar, die met 16-22 de winst pakte. RWA en Fortis deelden de punten (15-15) en Valto haalde uit bij en tegen HKV Ons Eibernest en won met 17-32.