• Van de voorzitter: 20 november 2022
 • De Haagse Korfbaldagen zijn voor de A1 zeer succesvol afgesloten. In een echte korfbalambiance aan de Steenwijklaan werd de finale tegen Valto gespeeld en liet onze A1 zien een allround korfballend team te zijn. Met fraaie doelpunten werd het publiek getrakteerd op een mooie wedstrijd en mocht ploeg en begeleiding de prijs uit handen van sponsor J.P. Alsem ontvangen. Ploeg en begeleiding van harte gefeliciteerd met dit resultaat!
  Ik wil hierbij namens Die Haghe de organisatie van de Haagse Korfbaldagen bedanken voor het faciliteren van dit prachtige toernooi.
   
  Zondag was ik getuige van de komst van de Sint bij Die Haghe. Een bomvol clubhuis stond op zijn kop toen de goedheiligman wederom zijn entree bij onze club maakte. Dank aan de organisatie. Twee belangrijke taken moeten we komend seizoen invullen. Dat zijn ten eerste de scheidsrechter aanwijzing en omroeper bij het eerste. Wie oh wie wil ons helpen?
  Tot slot wil ik toch refereren naar het epistel van Omroep West, in voorbereiding op de Haagse Korfbaldagen, waarin geschreven staat dat het verval van het Haagse korfbal begonnen is en clubs bijna genoodzaakt zijn te gaan fuseren om overeind te blijven. Ik denk toch dat wij deze mening niet delen en dat het korfbal in Den Haag weer springlevend is. De Haagse Korfbaldagen zijn hier een mooi voorbeeld van! Daarnaast zijn we onderling als Haagse clubs actief bezig om de samenwerking en dus ook promotie van het Haagse Korfbal te verwezenlijken. Die Haghe groeit, zowel qua ledenaantal als sportieve prestaties. Laten we daar vooral energie uit putten en onze prachtige (kijk)sport promoten en positief uitdragen!
  En dan echt tot slot: namens heel Die Haghe een spoedig herstel voor Han van Ginkel die momenteel in het ziekenhuis verblijft.
   
  René Benning