• Kippie’s voorbeschouwing speelronde 4

  • Na 3 speelronden is er nu nog 1 team zonder puntverlies en dat is zoals verwacht KVS wat de stadsderby tegen Die Haghe wist te winnen en 2 punten voorspong op de kanaries heeft maar ook op Dindoa en SKF. Tweemaal Zes, Antilopen en De Meeuwen volgen daar weer 2 punten achter en Pernix sluit de rij met nog 0 punten.
    Deze speelronde gaat Die Haghe op bezoek in Maartensdijk om daar tegen Tweemaal Zes aan te treden. In de voorbereiding speelden zij ook al tegen elkaar en toen was Die Haghe veel te sterk. In deze wedstrijd was de gastheer nog duidelijk op zoek naar de juiste samenstelling en lijkt nu wel vast te staan en zie je iedere week dat het steeds iets beter gaat. Vorige week verloor het nipt van Dindoa en daarvoor wist het te winnen van De Meeuwen. Die Haghe zal dus in ieder geval meer tegenstand kunnen verwachten dat tijdens de oefenwedstrijd. Na het verlies tegen KVS zullen de `jonkies` van Coach Abbenhuis zeker weer alles geven voor een goed resultaat en mijn verwachting is dat dit ook wel moet kunnen. Wanneer je kijkt naar het aantal gescoorde doelpunten heeft Die Haghe 2 keer zo veel gescoord en de tegen doelpunten is ook in het voordeel van Die Haghe al ligt dat wel een stuk dichter bij elkaar. Waar het bij Dubbel Zes bij de dames vooral Nieke Lamers de meeste doelpunten scoort is het bij de heren goed verdeeld die allemaal wel hun doelpunten scoren. Aan Haagse zijde kunnen zowel de dames als de heren scoren waarbij steeds tijdens de wedstrijd blijkt wie er het best op schot is. Maar over het algemeen is dat niet eens nodig omdat Die Haghe best lekker gevarieerd korfbal speelt. Ik verwacht dan ook een overwinning voor Die Haghe en zo aansluiting bij de top van de ranglijst houdt.
    KVS mag weer op eigen terrein spelen en wel tegen De Antilopen uit Leusden wat afgelopen ronde hun eerste wedstrijdpunten wist te behalen. KVS zal denk ik geleerd hebben van de wedstrijd tegen Die Haghe en er op gebrand zijn een duidelijke overwinning te behalen wat slecht nieuws betekend voor De Antilopen. Zij zullen alle zeilen moeten bij zetten om de nederlaag te zien voorkomen. Maar tegen De Meeuwen hebben zij laten zien vanuit geslagen positie terug te kunnen komen. De Meeuwen tegen SKF wordt pas 4 oktober gespeeld en dat beloofd een aardig duel te worden omdat de verliezer dan voor even afhaakt bij de top 3. De Meeuwen verloren hun laatste wedstrijd voor eigen publiek dus graag revanche op zichzelf willen nemen terwijl SKF na de winst tegen Pernix, met vertrouwen dit duel tegemoet zal zien. Wie dit gaat winnen? Ik hou het op SKF wat iedere week steeds beter gaat spelen en iets verder is in mijn ogen dan De Meeuwen.

    Die Haghe 2 speelt voorafgaand aan de wedstrijd van Die Haghe 1 ook tegen Tweemaal Zes en gaan er voor om koploper te blijven.  Vanaf 14.00 uur zijn de wedstrijden op het FJH van Eck Sportpark aan de Dierenriem 8 in Maartensdijk.
    Het weer zal wellicht weer wisselvallig zijn dus neem beschermde kleding en paraplu mee wanner u uw favoriet gaan aanmoedigen.

    Veel plezier en succes!!