• Die Haghe verliest met opgeheven hoofd

  • Na 2 gewonnen wedstrijden, moest Die Haghe nu in speelronde 3 aantreden bij en tegen dé absolute titelfavoriet KVS wat ook nog ongeslagen was en kon men, ondanks de 15-13 nederlaag, na een heerlijke wedstrijd met opgeheven hoofd het veld verlaten.

    Furieus
    KVS liet direct vanaf het beginsignaal merken dat het deze wedstrijd zeer serieus nam en wist al snel een 1-0 voorsprong te nemen. Die Haghe pareerde dit met de gelijkmaker maar moest daarna erg wennen aan het hoge tempo wat KVS op de mat liet zien en toezien dat het binnen 10 minuten op een 5-1 achterstand kwam en nam Coach Abbenhuis een time-out om zo het tempo uit de wedstrijd te krijgen en zijn team toe te spreken. Deels lukte dit wel maar toch was het KVS wat met nog eens 2 scores op rij de stand naar 7-1 wist te tillen. Vanaf dit moment begon Die Haghe het spel meer en meer onder controle te krijgen en zelf ook weer de korf te vinden. Via 7-3 en 9-5 wisten de Kanaries het verschil tot 2 terug te brengen en met 9-7 was er dus weer van alles mogelijk.

    Scherp
    Het beginsignaal voor de 2e helft was gegeven en Die Haghe begon erg scherp en wist het op 9-9 te komen. Verdedigend ging men nu goed mee met de tegenstander en wist het ondanks een gemiste strafworp bij 9-10 voor het eerst op voorsprong te komen. KVS bracht nog maar eens een lange stevige heer in het spel en ontspon er voor het talrijke aanwezige publiek een heerlijk korfbal gevecht waarbij Die Haghe zich niet door het iets meer fysiekere spel van de Scheveningers van de wijs liet brengen. Tot 11-11 gingen de ploegen prima gelijk op maar was het Die Haghe wat KVS aan het wankelen bracht en een 11-13 voorsprong nam en het verschil groter kon maken met een vrije worp maar deze rolde over de rand van de korf en KVS wist aan de andere kant direct tegen te scoren en even later ook de gelijkmaker te produceren 13-13. Deze gelijkmaker kwam uit een strafworp en moest door een dame worden genomen en de scheidsrechter wilde al in fluiten toen er opeens werd geroepen voor een wissel en werd deze dame gewisseld. M.i. had de strafworp genomen moeten worden want de wissel stond niet klaar. Maar ja, de scheidsrechter beslist en moest men dit accepteren. De volgende aanval was er weer een dubieuze beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter door een doelpunt van Die Haghe af te keuren omdat onder de korf de paal zou zijn vastgepakt. Echter had zij dan wel gemist dat de heer van KVS eerst een duwtje gaf. Dit is nou juist de routine die deze ploeg beheerst en in de slotfase alsnog de winst naar zich toe wist te trekken en uiteindelijk de eindstand 15-13 werd.

    Stand
    KVS is nu de enige koploper gevolgd door Die Haghe. SKF Volgt na de overwinning op Pernix ook op 2 punten.  4 ploegen hebben 2 punten en Pernix sluit de rij met 0 punten.

    Volgende week reist Die Haghe af naar Maartensdijk om Tweemaal Zes te bestrijden en dan gaan zij proberen weer 2 punten bij te schrijven. Ook Die Haghe 2 speelt in Maartensdijk maar dan nu wel als enige koploper want zij wisten te winnen van Dalto.