• In memoriam: Christiaan Lodewijk (Chris) Schmidt
 • Afgelopen vrijdag bereikte ons het bericht dat Chris Schmidt is overleden. Een totaal onverwacht bericht, temeer omdat Chris nog aanwezig was op de reünie en het daar zichtbaar naar zijn zin had. Ook de foto met de ploeg van 1961/1962 die 60 jaar later op de reünie weer werd vastgelegd, liet zien dat Chris nog volop in het leven stond.
  Chris was lid van verdienste, en dit was ook terecht. De staat van dienst binnen Die Haghe is enorm, je kunt je afvragen wat Chris in onze club niet heeft gedaan. Vele taken die hij oppakte: voorzitter, secretaris, scheidsrechter, trainer/coach, lid van diverse commissies en ga zo maar door. Chris was een doener. Niet te lang praten maar aanpakken. Hierin liep Chris dan ook vaak voorop en met zijn enthousiasme wist hij dan veel mensen voor zich te winnen. Chris was geen meegaand persoon, je moest Chris echt overtuigen want hij had een mening en een visie. Hij was ook niet bang om deze breeduit binnen de club uit te dragen. Naast deze eigenschappen was Chris ook een sportman. Het korfbal zat hem in hart en nieren. Acterend op het hoogste niveau wist Chris een eigen stijl te ontwikkelen en had daarbij een zuiver schot: hij werd dan ook wel "Chris met de gouden handjes" genoemd. Deze titel kreeg hij door vele uren op het veld alleen maar te oefenen op zijn schot. Dat Chris vooruitstrevend was en zijn tijd al vooruit blijkt uit het feit dat hij in zijn tijd als bestuurslid al voorstander was van het aanleggen van kunstgras terwijl nog niemand daar verder mee bezig was. Kortom: Chris dacht vooruit. Een markant persoon, wel met een gebruiksaanwijzing, maar die was transparant. Bevlogen en betrokken ook dat was Chris. We moeten afscheid nemen van een Die Haghe man, ongelooflijk moeilijk en onbegrijpelijk dat dat nu moet gebeuren.
  We wensen Dennis, Susanne, Lars en Ruben veel sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.
   
  Namens het bestuur van kv Die Haghe
   
  Rene Benning
   
  Klik op afbeelding of onderstaande link voor de rouwkaart