• Er was eens ...........laatste deel
 • Op donderdag, na een rustige nacht, waren alle schone slaapsters weer op tijd aan het ontbijt. In de ochtend begonnen de pupillen in het bos met het Spookjesboomspel. Er waren 2 teams. In beide teams is een kind de spookjesboom. Het doel is om de sprookjesboom te vinden en te tikken. De andere kinderen hebben een kaartje met een sprookjesfiguur. Je kon zijn: een Prinses, een grote boze wolf, een heks, Robin Hood, 1 van de 7 dwergen, Tinkerbel, een kikker of de erwt. De kinderen van de 2 teams moesten elkaar tikken en als dan bijvoorbeeld de grote boze wolf en de kikker elkaar hadden getikt, dan kreeg de boze wolf het kaartje van de kikker omdat de boze wolf hoger is in rang. De prinses is het hoogst in rang en die kan alleen gepakt worden door de erwt. Beiden teams hebben 1 keer de sprookjesboom gevonden.

  De aspiranten deden de jacht op de geitjes. De wolf probeerde met allemaal trucjes in het huis van de geitjes binnen te komen. Hij komt er tot zijn schrik achter dat de geitjes zijn ontsnapt en verstopt zaten in een groot stuk bos. Met in totaal 4 wolven gaan zij op jacht naar de geitjes en hadden daar een uur de tijd voor. De wolven en de geitengroepjes hadden een telefoon bij zich en moesten om de 10 minuten hun locatie delen. Uiteindelijk is het 1 groepje gelukt om het volledige uur uit de handen van de wolven te blijven. In de middag deden de pupillen De strijd om Neverland (een combinatie van korfbal en flesvoetbal) en de aspiranten gingen een Sprookjesdorp bouwen (een soort kolonisten van Catan).

  In de avond liepen alle kinderen een sprookjestocht in het bos. Onderweg kwamen zij allemaal enge sprookjesfiguren tegen. De tocht begon met een proeverij van toverdrankjes, ook kwamen zij langs het snoephuisje van de heks, een sprookjesverteller, de spiegel van Sneeuwwitje, Roodkapje met Henk en zat er een trol met een slang. Daarnaast liepen er ook rare figuren in het bos. Het was spannend (soms eng), maar vooral erg leuk.

  En dan is het nu alweer vrijdag. De week is weer voorbij gevlogen! Vanmorgen deden we het laatste bosspel. Met de pupillen en aspiranten deden we Robin in de Wood. Er werd gestreden om goudklompjes door deze van andere teams af te pakken. Ook liepen er figuren rond zoals Broeder Tuck en Prinses Marianne, waar je goudklompjes kon winnen óf juist verliezen. Daarna wederom een heerlijke avondmaal (met dank aan Jumbo en Slagerij Dungelmann voor de sponsoring van het eten!).
  Het kamp van 2022 zit er bijna op. Rest ons alleen nog de Bonte Avond. Het afsluitende sprookjesbal was ook een groot feest. Dan op zaterdag moe en voldaan weer naar huis.

  Het was een fantastisch kamp!