• Er was eens ........ deel 2
  • Op dinsdag speelden we in het sprookjesbos het levend sprookjes kwartet. Er waren 5 teams. Ieder team had allemaal voorwerpen. Je moest bij elkaar voorwerpen stelen om zelf een kwartet te krijgen. Uiteraard moest je wel je eigen gebiedje verdedigen. De voorwerpen waren o.a. de vlechten van rapunzel, kikkerprinsen, kabouters, giftige appels en heksenhoeden. Bijna alle teams hadden 1, 2 of 3 kwartetten.

    In de middag bleek Tinkerbel zoek te zijn. De kinderen moesten haar gaan zoeken. Ze kregen via foto’s stukjes van een rebus. Als zij de rebus hadden opgelost dan wisten zij precies waar Tinkerbel te vinden was. Zij zat in de tuin bij de buren.

    In de avond deden de pupillen het sprookjes-geluidenspel. In het bos zaten verschillende posten. De kinderen liepen in groepjes door het bos. Door geluiden te maken werden de verschillende posten gevonden. De kinderen gingen op zoek naar de kikker, balou de beer, repelsteeltje, de 2 biggetjes, doornroosje, sneeuwwitje en de 7 dwergen en de heks. De aspiranten hadden als rode draadspel een leuke muziekquiz en daarna speelden zijn het Ninjaspel tegen de leiding.

    Ook stond het dagje naar het zwembad op het programma. Eerst een leuke wandeling naar het zwembad toe. Er waren 2 groepjes die een leuk ommetje hebben gemaakt, maar ook zij vonden uiteindelijk het zwembad. Het zwembad zelf was echt superleuk. In de avond was er een sprookjesquiz. Onder leiding van King Sander en Koningin Tessa speelde 3 teams 5 verschillende rondes. Onder andere een kennisronde, een dansronde, muziekronde en een woordraadronde. Vooral de dansronde zag er fantastisch uit. De volgende dag hadden we een wandelspel naar het dorp. Alle kinderen liepen in groepjes naar het dorp en onderweg deden zij allemaal opdrachten.
    In de avond stond er een droomvlucht op het programma. In het bos zaten elfjes. De groepjes konden daar elfenstof krijgen. De groepjes hadden een diamant bij zich. Die moesten zij beschermen voor de trollen. De elfenstofjes hadden allemaal verschillende kleuren. Als je alle kleuren had gevonden dan had je de droomvlucht voltooid.