• Die Haghe – Maassluis afsluiting van mooi seizoen

• Alweer de laatste wedstrijd van dit heerlijke seizoen voor Die Haghe tegen Maassluis. Na vorige week het kampioenschap te hebben behaald en dat Maassluis veilig was, stond er voor beide niets meer op het spel en stond niets in de weg voor een leuke pot korfbal.

Wind
    Ondanks de weersvoorspelling van hitte viel dit overigens wel mee, mede omdat er een afkoelende wind stond en daar hadden beide teams in het begin het wel even lastig mee. Dit bleek wel uit de stand van 2-1 na 10 minuten gespeeld te hebben. De volgende 10 minuten werd er ook nog niet veel gescoord )4-4), maar kon men wel aanvallen spelen met meerdere doelpogingen. Hierna was het Die Haghe wat voor het eerst met 2 doelpunten verschil op voorsprong kwam maar tot aan de rust kon men dit niet uitbreiden omdat Maassluis goed bleef aanhaken en met 9-7 de koelte opgezocht kon worden.

Verschil
    Het begin van de 2e helft was het Maassluis wat beter uit de kleedkamer kwam en na 40 minuten weer met 11-11 op gelijke hoogte kwam. Maar nu Die Haghe zien dat het terecht de kampioen is en verhoogde het tempo en speelde het 8 minuten lang heerlijk korfbal en scoorde het 6 keer op rij en bij 17-11 was de wedstrijd beslist. Vervolgens werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en bij 19-14beeindigde scheidsrechter van Putten de wedstrijd.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Isabel, Nienke en Matthijs als speler en ook ons medisch begeleider Miriam gaat er mee stoppen.

Stand
    Die Haghe is dus de kampioen en promoveert naar de Overgangsklasse. Helaas moet Roda het volgend seizoen een stapje terug zetten en Apollo moet dit nog in een onderling duel met een andere nummer 7 zien te voorkomen. Achilles, ZKV, KIOS, HKV en Maassluis blijven in de 1e klasse.