• Die Haghe kampioen na thriller

• De 13e speelronde stond de uitwedstrijd tegen ZKV op het programma en bij winst zou het kampioenschap voor Die Haghe een feit zijn. Na de eerste helft leek er niets in de weg te staan om dit te bewerkstellige, maar er volgde een tweede helft welke de wijlen Alfred Hitchcock zou kunnen zijn geregisseerd.

Subliem
    Voor ZKV stond er eigenlijk niets meer op het spel en kon vrijuit spelen en opende in de 2e minuut de score waarna Die Haghe dit direct beantwoorde met 2 treffers. Tot aan de 3-3 in de 9e minuut ging alles nog gelijk op maar vanaf toen begon het spel aan de kant van Die Haghe echt goed te lopen. Verdedigend zat het zo’n 10 minuten pot dicht en had ZKV moeite met de druk die het kreeg opgelegd. Aanvallend was Die Haghe erg scherp in de afronding en met 5 scores op rij liep het weg naar 3-8. Heel even verslapte de verdediging en wist ZKV direct te profiteren en kwam naar 5-8 terug, maar de eindfase was weer voor Die Haghe en wist het voor de rust nog 4 keer de korf te vinden en met een geruststellende 5-12 voorsprong leek de wedstrijd vroegtijdig beslist en hoefde Die Haghe eigenlijk alleen nog maar de wedstrijd te controleren en uit te spelen.

Ongeloof
    De stat van de 2e helft was het wederom ZKV wat als eerste wist te scoren maar Die Haghe scoorde meteen weer terug. Wat er toen gebeurde weet ik nu nog niet maar de volgende 10 minuten lukte er aan Haagse zijde vrijwel niets meer en ZKV, wat inmiddels 2 heren van vak hadden gewisseld, begon ineens te scoren en kwam terug naar 11-13 en begon er weer in te geloven. Ook een time-out van coach Tim Abbenhuis (DH) kon dit niet voorkomen. Dus probeerde hij dit met een wissel maar moest toezien dat het zelfs 13-13 weerd en bracht toen Kirsten Koert in en dat bleek de ommekeer in de wedstrijd. Haar eerste schot viel direct binnen en was de ban na 18 minuten gebroken. ZKV kwam nog wel terug naar 14-14. Kirsten er weer uit en bij het volgende signaal naar het andere aanvalsvak en jawel zij kreeg een strafworp mee en ronde deze ondanks de spanning koelbloedig af 14-15. Vlak daarna bracht Die Haghe het verschil weer naar 2 omdat Jiska Rietveld een korte kans zich niet liet ontnemen dus was het 14-16 met nog zo’n 4 minuten te gaan. ZKV gaf het niet op en scoorde de eerstvolgende aanval 15-16. Mike moest toen gedacht hebben, dat kunnen wij ook en scoorde de 15-17 met nog 2.30 min te gaan. De scheidsrechter, welke vooral de 2e helft wel erg warrig floot, besloot ZKV een strafworp toe te kennen. Iedereen hield zijn adem in en een gejuich op de bank en de supporters steeg op toen deze gemist werd. Die Haghe speelde de wedstrijd nu rustig uit en na het laatste fluitsignaal werden de champagneflessen ontkurkt en werd het feest met de supporters gevierd.

Promotie
    Door deze overwinning is promotie naar de overgangsklasse een feit wat in de zaalcompetitie ook al was bereikt. Een hele grote pluim voor de selectie met zijn staf welke dit samen voor elkaar hebben gekregen. Nu volgt er nog 1 laatste wedstrijd thuis tegen Maassluis en dan wordt het met de gehele club gevierd en beloofd het een mooi feest te worden.