• Voorbeschouwing ZKV – Die Haghe
 • Na een weekje rust staat speelronde 13 op het programma en moet Die Haghe afreizen naar Zaandam om daar de wedstrijd tegen nummer 3 ZKV te gaan spelen. Dit is niet zo maar een wedstrijd want bij winst kan het team van coach Tim Abbenhuis het kampioenschap behalen en dat betekent, net als in de zaal, promotie naar de Overgangsklasse.
  De thuiswedstrijd werd met slechts 2 doelpunten verschil door Die Haghe gewonnen, maar gezien het feit dat ZKV vrijwel kansloos is voor de titel, kunnen zij dus lekker hun laatste thuiswedstrijd onbevangen spelen. Alleen wanneer zij met 3 doelpunten verschil winnen en volgende week van HKV weten te winnen en Achilles verliest verrassend 2 keer van de nummer 7 en 8 kan het nog. Voor Die Haghe staat er dus wel van alles op het spel al is er bij puntverlies volgende week thuis tegen Maassluis nog een kans. Maar natuurlijk willen zij het daar niet op aan laten komen en alles uit de kast halen om de winst veilig te stellen.

  Beide ploegen liggen qua scorend vermogen niet ver van elkaar af. ZKV heeft 228 keer gescoord tegenover Die Haghe 237. Verdedigend lijkt Die Haghe de betere papieren te hebben want daarin ligt het verschil van de tegen doelpunten iets verder uit elkaar maar niet gigantisch veel. Dit komt voornamelijk doordat Die Haghe tegen de mindere goden uit de poule minder tegentreffers kreeg. Als je kijkt naar de doelpuntenmakers ligt dit ook wel redelijk bij elkaar en bij beide teams kan er door iedereen gescoord worden.

  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Star.

  ZKV 2 – Die Haghe 2
  Voorafgaand zal ook Die Haghe 2 tegen ZKV 2 spelen en ook daar staan er grote belangen op het spel. In deze poule is nog van alles mogelijk omdat ook de kanshebbers Achilles 2 en KVS 4 tegen elkaar spelen. Voor alle teams geldt deze speelronde zien te winnen en dan volgende week volgt dan de ontknoping wie er met de titel aan de haal gaat. Toch maar een bespiegeling los laten want dat is wel leuk.

  ZKV staat aan kop met 19 punten gevolgd door KVS en Die Haghe met 18 en Achilles met 17 punten. Als ZKV en Achilles winnen, dan is ZKV Kampioen. Wanneer ZKV en KVS winnen blijven zij nog in de race. Wanneer Die Haghe en KVS winnen gaan zij uitmaken wie er de titel behaald. Wanneer Die Haghe en Achilles winnen dan maken alle 4 de teams nog kans gezien het programma van volgende week omdat niemand dan tegen elkaar speelt.

  Vanaf 15.30 uur fluit scheidsrechter Godyla in voor de wedstrijd.

  LET OP!!!
  Natuurlijk rekenen wij op heel veel supporters vanuit Den Haag om de teams van Die Haghe te steunen in deze voor hen belangrijke wedstrijden. Ik weet dat men bezig is om een supporters bus te regelen maar weet niet hoe dit verder gaat. Kijk daarvoor op de website of social media. De wedstrijden worden niet op het terrein van ZKV gespeeld ivm het aanleggen van nieuwe velden, maar op het veld van ZKC ’31. Het adres staat hieronder vermeld.

  Jagersveld1508 EB Zaandam
  Dr H G Scholtenstraat 14

  VEEL SUCCES voor beide teams van onze mooie club Die Haghe.