• Voorbeschouwing HKV/Ons Eibernest – Die Haghe

 • Met nog 5 speelronden te gaan is het in de poule van Die Haghe bijzonder spannend. Vorige week deelden Achilles en Die Haghe de punten, terwijl ZKV wist te winnen van Roda. Hierdoor staat Die Haghe op deze teams 1 punt voor en  wordt komende zaterdag dus erg belangrijk. Die Haghe speelt uit aan de Steenwijklaan bij “De Eibers” en Achilles treft op eigen veld ZKV.

  Die Haghe speelt dus tegen HKV/Ons Eibernest en wanneer je naar de historie kijkt blijkt dit altijd een lastige tegenstander te zijn voor “De Kanaries”. De belangen zijn in deze derby erg groot voor beide teams. Die Haghe wil graag koploper blijven daar waar HKV de punten goed kan gebruiken om weg te blijven van plek 7 wat een beslissingsduel voor play-down zou betekenen.

  Die Haghe speelde tegen Achilles een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft leek er niets aan de hand, maar de tweede helft had het team van Coach Abbenhuis het moeilijk en wist er ternauwernood een gelijkspel uit te slepen. HKV daarentegen verslikte zich in KIOS en verloor met miniem verschil.

  Aan de kant van Die Haghe is bekend dat het gehele team de doelpunten kan maken daar waar aan de kant van HKV het vooral de heren, met topscoorder van de poule Vincent van der Spek, het merendeel van de doelpunten maakt. Hoe gaat Die Haghe dit proberen te beteugelen en kan HKV, net als de eerste wedstrijd, Die Haghe weer zo ontregelen zodat de doelpunten niet vallen. De technische staf zal best wel goed geanalyseerd hebben en ik verwacht een tactisch schaakspel met niet al te veel doelpunten.

  Scheidsrechter Bas van der Meijden zal deze derby, waar natuurlijk alle sentiment op zit, in goede banen moeten leiden.

  Die Haghe 2 speelt ook tegen HKV/Ons Eibernest 2 en daar geldt eigenlijk het bovenstaand ook voor. Die Haghe staat 3 punten los van Achilles 2 en ZKV 2, terwijl HKV 2 de punten nodig heeft om niet naar plek 7 af te zakken.

  Bij winst kan Die Haghe een behoorlijke stap zetten omdat ook hier nummers 2 en 3 (ZKV 2 en Achilles2) tegen elkaar spelen en de verliezer van dit duel zich uitgeschakeld mag wanen voor de titel.
  De weersvoorspellingen zien er vooralsnog gunstig uit en roep dan ook iedereen op om vanaf 15,30 uur (DH2) en 17.00 uur (DH1) aan de steenwijklaan te komen en hen zo naar een mooi resultaat aan te moedigen.